HomeTeknologji

Instagram dhe Facebook sjell një tjetër risi, ka të bëjë me postimet tuaja

Facebook së shpejti mund të fillojë të fshehë numërimin e pëlqimeve në News Feed për të mbrojtur përdoruesit nga zilia dhe t’i largojë ata nga vetë-censura.

Instagram tashmë po e teston këtë në 7 shtete përfshirë Kanadanë dhe Brazilin, duke i treguar audiencës së një postimi vetëm disa emra të miqve të ndërsjellë që e kanë pëlqyer atë në vend të numrit të përgjithshëm.

E5BAE141 89D6 4F76 9C19 6E8F3FD1CB3C


Ideja është që të parandalojë përdoruesit që të krahasojnë veten e tyre me të tjerët dhe ndoshta të ndjehen të papërshtatshëm nëse postimet e tyre nuk marrin aq shumë Pëlqime.

Mund të ndalojë gjithashtu përdoruesit të fshijnë postimet që ata mendojnë se nuk po marrin aq sa duhet pëlqime.

CEDA6502 FBFE 4C92 BDFE C77F81D58E45


Megjithatë nuk është zbuluar ende për përdoruesit. Facebook nuk pranoi të ndajë rezultatet nga Instagram Like testet e fshehura, motivet e tij të sakta ose ndonjë orar për fillimin e testimit.

Nëse vendos që të shkojë përpara me një test, Facebook ka të ngjarë ta bëjë këtë gradualisht dhe të tërhiqet nëse dëmton ndjeshëm përdorimin ose të ardhurat nga reklamat.


TË NGJASHME