HomeTeknologji

Intel lançon gjeneratën e nëntë të procesorëve me 128 GB RAM

Intel ka konfirmuar se procesorët e tyre të gjeneratës së 9-të mund të mbështesin deri në 128GB RAM.

Kjo sasi tepër e madhe e RAM-it u konfirmua nga Intel në AnandTech, të cilët deklaruan se mbështetja do të aktivizohet në “një periudhë prej disa muajsh” për të lejuar që sasi të mëdha kujtese të përdoren me çipat më të rinjë Core.

Më parë, procesorët e serisë Core mund të përmbanin deri në 64GB RAM, të cilat janë më se të mjaftueshëm për shumë detyra informatike të lojërave në një kompjuter desktop të përdorimit të përgjithshëm.

Por, duke dyfishuar sasinë e RAM, CPU-të e reja Core do të jenë të dobishëm për njerëzit që bëjnë shumë video dhe redaktime të fotografive të rënda, me ç’rast duhet të zhvendosen dhe të rrokullisen me shpejtësi të lartë.

Dosjet e tilla të rënda mund të mbushin RAM-in mjaft shpejt, kështu që të kesh qasje në një hapësirë të madhe nuk është gjë e keqe nëse kërkohet një punë e tillë redaktimi.

Megjithatë, përshtatja e një kompjuteri për të mbështetur 128GB RAM do të kërkojë një pllakë amë me qasje në katër hapësira DIMM që mbështet 32GB RAM secila.

Një procesor me 32GB RAM kushton diku midis £ 200 dhe £ 280, kështu që do të keni nevojë për xhepa të mëdhenj nëse doni një pajisje 128GB./telegraf


TË NGJASHME