HomeTeknologji

Interneti mund të ndërpritet në gjithë botën në 48 orët e ardhshme

Koorporata e internetit (ICANN) do ndryshojë celësin kriptografik që ndihmon në mbrojtjen e servisit. Kjo gjë do të sjell shkëputje të linjës së internetit për 48 orët e ardhshme.

Analisti i Grupit të Kërkimeve Mobile, Eldar Murtazin sqaroi se përdoruesit do kenë probleme me aksesin në disa burime dhe faqet e internetit do hapen me ngadalë.

Një tjetër analist i siguroi njerëzve se nuk duhet të frikësohen pasi softueri kryesor është përditësuar me sukses. Procedura e ndryshimit të celësit kriptografik është kthyer në nëvojë si rezultat i kërcënimeve që ndodhin nga hakerat në internet.


TË NGJASHME