HomeTeknologji

iPhone i 2022 sjell ndryshime të mëdha në sistemin e kamerave

Apple po planifikon një përditësim të madh të kamerës për iPhone në 2022, sipas analistit Ming-Chi Kuo, me celularët kryesorë të atij viti që pritet të kenë një huadhënës masiv 48 megapikselë.

Në një shënim për investitorët të mërkurën, Kuo parashikon që modelet e nivelit më të lartë të Apple “iPhone 14” të miratojnë një sensor imazhi CMOS 1 / 1.3 “48MP për detyrat e modulit të kamerës me kënd të gjerë.

Kompania zakonisht përqendrohet së pari në teknologjinë e kamerës me kënd të gjerë, me përfitimet që rrjedhin prej saj deri në sistemet telephoto dhe ultra të gjera në vitet pasuese.

Interesante është se, sensori mund të mbështesë modalitetet e funksionimit hibrid për të maksimizuar madhësinë e pikselit dhe të përfitojë nga aftësitë e mbledhjes së dritës së pajisjes.

“Ne besojmë se iPhone i ri 2H22 mund të mbështesë njëkohësisht dalje 48MP dhe 12MP (katër qeliza bashkojnë mënyrën e daljes) njëkohësisht”, thotë Kuo. “Me dalje 12MP, madhësia e pikseve CIS e iPhone të ri 2H22 rritet në rreth 2.5um, e cila është dukshëm më e madhe se iPhone 12 dhe iPhone 13, dhe më e madhe se telefonat ekzistues Android dhe afër nivelit DSC.”

Madhësia e pikselit në rezolucionet vendase 48MP vjen në rreth 1.25um, thotë Kuo. Për referencë, pikselët e iPhone 12 kalojnë në 1.7um, ndërsa Kuo parashikon që “iPhone 13” i këtij viti të ketë një sensor me 2um pixel.

Sensori me rezolucion të lartë pritet të mbështesë regjistrimin e videos 8K, një përplasje e konsiderueshme mbi kufirin aktual të iPhone 4K. Megjithëse normat e kornizës nuk u përmendën në raport, Kuo beson se shtesa do të përfitojë regjistrime për pajisjet e realitetit të shtuar, një sektor që Apple është gjerësisht i përfolur për të hyrë në të ardhmen e afërt.

Furnizuesi ekzistues Sony do të prodhojë sensorin e ardhshëm, me LG që punon në modulin e kamerës kompakte (CCM), thotë Kuo.

Apple pritet të paguajë më shumë për modulin e kamerës me kalimin në 48MP. Përveç kontrollit të animit, kalibrimi i CCM do të jetë më i komplikuar se modelet aktuale të iPhone për shkak të sipërfaqes së rritur të sensorit. IPhone 12 Pro ishte i pari që zbatoi stabilizimin e ndërrimit të sensorit në modulin me kënd të gjerë.

Më në fund, Kuo sugjeron që Apple do të ndërpresë linjën mini iPhone në 2022, duke ofruar vetëm variante 6.1 dhe 6.7 inç të modelit bazë dhe serisë “Pro”.


TË NGJASHME