HomeTeknologji

iPhone me 5G mund të vonohet deri në 2020

Planet e Apple që të përputhen me shpejtësitë 5G që do të shfaqen masivisht në telefonat Android të vitit të ardhshëm janë hedhur në rrëmujë. Tifozët e iPhone mund të duhet të presin deri në vitin 2020 për një lidhje më të shpejtë.

Mark Sullivan i Fast Company thekson çipin Intel 8161 5G si problemin kryesor, me ngrohjen e tepërt duke qenë fajtori kryesor:

Apple planifikon të përdorë çipin modem Intel 8161 5G në telefonat e saj 2020. Intel shpreson të krijojë 8161 duke përdorur procesin e tyre 10 nanometër, i cili rrit densitetin e tranzitorit për më shumë shpejtësi dhe efikasitet. Nëse gjithçka shkon siç është planifikuar, Intel do të jetë ofruesi i vetëm i modemëve të iPhone.

Intel ka punuar në një pararendës të 8161 të quajtur 8060, i cili do të përdoret për testimin e iPhone 5G.

Apple, thotë Sullivan, kanë qenë të pakënaqur me Intel kohët e fundit. Arsyeja më e mundshme lidhet me sfidën e zgjidhjes së çështjeve të shpërndarjes së nxehtësisë, të shkaktuar nga modeli i çipit 8060.

5G pritet të jetë një nga pikat kryesore të diskutimit për prodhuesit e telefonave gjatë vitit 2019, ndërsa Mobile World Congress pritet të paraqesë pajisjet e para 5G. Pritet që kompanitë si Oppo, Huawei dhe Vivo të jenë të parët me lidhjen më të shpejtë./telegrafi


TË NGJASHME