HomeTeknologji

Iphonet ‘sulmohen’ nga viruset

Një operacion i paprecedentë i hakerimit të iPhonëve, që ka patur në shënjestër mijëra përdorues në javë, është bërë publik nga kërkuesit në ekipin e sigurisë së jashtme të Google.

Përdoruesit, komprometoheshin thjeshtë duke vizituar sajtet: nuk ishte i nevojshëm asnjë ndërveprim dhe disa nga metodat e përdorura nga hakerat preknin edhe telefonat e update-uar plotësisht.

Pasi hakeroheshin, sekretet më të thella të përdoruesve ekspozoheshin.

Vetëm në rastet kur telefoni ristartohej, ai nuk ishte më i hakeruar, por kjo vetëm nëse nuk do të vizitohej sërish një sajt i kompromentuar.

Google shprehet se ia ka raportuar problemin Apple më 1 shkurt dhe apple më pas kishte publikuar një update të sistemit operativ më 7 shkurt.


TË NGJASHME