HomeKulturë

Ismail Kadare fiton çmimin prestigjoz në Itali

Poeti dhe romancieri shqiptar Ismail Kadare është fituesi i edicionit 2018 të Çmimit “Nonino”, i promovuar për 43 vjet në Udine, ndërsa vlerëson figura të mëdha të kulturës botërore nga një jurie e kryesuar nga Nobel V.S. Naipaul.

Çmimi i “Nonino 2018” shkon për Kadarenë, ndërsa një tjetër çmim i rëndësishëm shkon edhe për filozofin Giorgio Agamben, i cili merr titullin prestigjoz të “mjeshtrit të kohës sonë”.

Ceremonia e çmimit do të zhvillohet në Ronchi di Percoto, në Udine më 27 janar dhe do t’i paraqitet Kadaresë nga Claudio Magris, një anëtar i jurisë.


TË NGJASHME