HomeLifestyle

Ja çfarë do të kujtojmë në këtë 21 korrik

Ja ku jemi sërish sot më 21 korrik për të kujtuar ngjarjet më të rëndësishme si çdo ditë.

Dita kombëtare e ushqimeve të thata!

21 korriku i kushton një menu gjigande ushqimeve të thata në ditën kombëtare të tyre. Çdo vit kjo ditë na lejon të hamë ushqime që nuk i përfshijm në dietën tonë të përditshme pasi përmbajnë yndyrna të larta, sheqerna, kripë dhe shumë pak vlera ushqyese.

Gjatë viteve 1800, ushqimet e thata dhe ato të konservuarat përdoreshin vetëm në Amerikë. Meqenëse popullata hante më shumë, udhëtoi më shumë, industria ishte e gatshme të prodhonte produkte me një ritëm akoma edhe më të lartë. Duke filluar nga rreshti i ngrirë i ushqimit deri tek zinxhirët e ushqimit të shpejtë.

Prodhuesit bëjnë versione të shëndetshme të ushqimeve tona të preferuara tëkonservuara për të na tërhequr më shumë.

July 21 is National Junk Food Day! | Orthodontic Blog ...

Dita kombëtare e të qënit dikush!

Gjithashtu 21 korriku njihet si dita kombëtare e të qënit dikush. Kjo ditë sfidon secilin prej nesh të marrë dhjetë sekonda për të bërë një ndryshim në jetën e një fëmije.

Tani jeni duke pyetur veten se çfarë mund të bëni në 10 sekonda?

Në dhjetë sekonda, ne mund të ujisim një bimë të themi një lutje falënderimi, mund të themi një shaka të keqe etj.

Ne gjithashtu mund të angazhohemi të raportojmë abuzimin e fëmijëve. Më 21 korrik, merreni përsipër të jeni personi që të bëjë ndryshime në jetën e një fëmije. Më e rëndësishmja, jini dikush që të raportoni kur një fëmijë ju beson sa duhet dhe ju thotë se po përjetojnë abuzim. Dhjetë sekonda mund të ndryshojnë jetën e një fëmije për mirë.

Ndaj sot i qëndroni afër një fëmije se ti mund ti ndryshosh jetën.


TË NGJASHME