HomeShëndeti

Ja çfarë i ndodh trupit tuaj nëse hani tërshërë çdo mëngjes

Thonë se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës.
Për këtë, mjekët rekomandojnë vazhdimisht që të konsumoni tërshërë përgjatë këtij vakti, për një arsye të fortë.

Tërshëra besohet të ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Por, që të arrijë efektin e duhur, tërshëra duhet të jetë e kualitetit të lartë dhe pa papastërti kimike.

Për diversifikimin e shijeve, ju mund t’i shtoni tërshërës fruta të freskët, arra, kanellë apo jogurt me yndyrë të ulët.

Sidoqoftë, më poshtë Bright Side ka arritur t’i radhit disa nga përfitimet që mund të arrihen nga konsumi ditor në vaktin e mëngjesit të tërshërës:

Përmirësimi i lëkurës

Muskujt do të përfitojnë më shumë protein

Rrit nivelin e anti-oksidantëve

Shton energjinë përgjatë ditës

Ju bën të humbni peshë

Ulë nivelin e kolesterolit

Ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Lufton problemet e tretjes.


TË NGJASHME