HomeLajme

Ja çfarë ka ndodhur më 31 korrik ndër vite

431 – Zgjedhet Pope Sixtus III.

781 – Erupcioni më i vjetër i evidentuar i vullkanit Mt. Fuji (Data tradicionale japoneze 6 korriku, 781).

904 – Thessalonica bie në duart e arabëve të cilët shkatërrojnë qytetin.

1009 – Pietro Boccapecora bëhet Pope Sergius IV.

1451 – Jacques Coeur arrestohet me urdhër të mbretit Charles VII i Francës.

1703 – Daniel Defoe vendoset në pillory (kornizë druri me vrima për kokën dhe duart, në të cilën shkelësit ishin burgosur më parë dhe ishin ekspozuar ndaj abuzimit publik) për shkak të krimeve.

1741 – Mbreti Charles Albert nga Bavaria okupon Austrinë e sipërme dhe Boheminë.

1930 – Emetohet për herë të parë radio programi The Shadow.

1945 – John K. Giles tenton të arratiset nga burgu Alcatraz.

1951 – Themelohet kompania Japan Airlines.

1971 – Programi Apollo: Astronautët e misionit Apollo 15 bëhen të parët që kanë ecur në lunar rover.

1981 – Vdes Omar Torrijos në rrëzim aeroplani.

1996 – MIL-STD-1750A dekarohet joaktiv për përdorim në dizajn të ri.

2006 – Fidel Castro i le pushtetin përkohësisht vëllait të tijë Raúl Castro.


TË NGJASHME