HomeLifestyle

Ja çfarë kujtohet më 12 korrik

Sot më 12 korrik këto janë dy nga ngjarjet më të rëndësishme për tu kujtuar.

Dita kombëtare e ngjyrës së syve!

Më 12 korrik festohet dita kombëtare e ngjyrës së syve. Shumë njerëz na mahnisin me ngjyrën e tyre të syve, të tjerët e bëjnë këtë sepse kanë dy sy me ngjyra të ndryshme.

Të kesh dy sy me ngjyra të ndryshme është një gjendje e quajtur hterokromi dhe ekzistojnë tre tipe të tilla.

Hterokromia e plotë kur një iris është një ngjyrë e ndryshme nga tjetra.

Hterokromia e pjesshme ose heterokromia sektoriale kur pjesë e një irisi është një ngjyrë e ndryshme nga pjesa tjetër e irisit.

Hterokromia qendrore kur një unazë e brendshme është ngjyrë e ndryshme se pjesa tjetër e irisit.

Shumica e rasteve të hterokromisë janë të trashëgueshme, të shkaktuara nga një sëmundje ose sindromë, për shkak të një dëmtimi. Sidoqoftë, vetëm një sy mund të ndryshojë ngjyrën pas sëmundjeve të caktuara ose dëmtimeve.

Heterochromia is where the 2 eyes are different colours ...

Dita e çanave prej letre!

Çdo 2 korrik ne njohim rëndësin që kanë çantat prej letre. Miliona njerëz përdorin çanta letre çdo ditë. Shpikësi amerikan, Francis Wolle, shpiku çantat prej letre në 1852. Me kalimin e viteve, shpikës të tjerë kanë arritur ti përmirsojnë çantat prej letre në këto që janë sot.

Ne jo vetëm që i mbajmë sendet ushqimore ose drekat tona në një çant letre, por gjithashtu vjen në dispozicion në një shumëllojshmëri modelesh.

Bags Portfolio – V2 Media & Advertising | Printing press

Shihemi nesër me ngjarje akoma e më të bukura.


TË NGJASHME