HomeLifestyle

Ja çfarë kujtojnë njërzit më 14 korrik

Sot do të kujtojmë ngjarjet më të rëndësishme për këtë 14 korrik.

Dita kombëtare e makaronave me djath!

Makaronat me djath jan një nga recetat më të preferuara nga të gjithë edhe shumë e thjesht për tu bërë e që kujtohet çdo 14 korrik.

Amerikanët makaronave me djath i shtojnë edhe përbërës të tjerë sipas dëshirës si proshut, erza, mish etj. Por përveç se ti hash kështu thjesht makarona me djath ato mund ti gatuash e si supë.

Më 14 korrik, festojmë për makaronat dhe djathin jo vetëm sepse duam ta hamë, por sepse edhe mësojmë si të gatuajmë.

National French Fry Day 2018: Freebies, deals to dip July 13

Dita kombëtare e metrit!

Gjithashtu më 14 korrik kujtohet dita kombëtare e metrit. Alvin J. Fellows nga New Haven e bëri më të lehtë jetën e marangozëve, elektricistëve, rrobaqepësve tregtarëve dhe zejtarëve duke krijuar metrin shirit të tërheqëshëm më 14 korrik 1868.

Metrat që ne njohim dhe përdorim tani vjijnë në një gamë të gjerë të madhësive, ngjyrave dhe materialeve. Mund të gjeni disa më të vogla se pëllëmba e dorës tuaj ose më të mëdha në gjatësi. Ato janë një mjet standard në pothuajse çdo familje tani.

National Tape Measure Day

Edhe mos harroni sot shijoni një tas me makarona dhe djath.


TË NGJASHME