HomeUdhëtime

Ja çfarë mund të ndryshojë tek udhëtimet, kur të largohet pandemia e koronavirusit

Ndërsa lëvizja nëpër botë po bëhet gjithnjë e më e kufizuar gjatë krizës së koronavirusit është e vështirë të imagjinohet se si do të duken udhëtimet kur të mbarojë e gjithë kjo, përfundimisht “të ngrihen rampat”.

Shkalla globale e pandemisë së koronavirusit po shkakton krizë në sektorin e turizmit, por industria e udhëtimeve është rimëkëmbur edhe nga krizat e kaluara dhe ekspertët besojnë se ajo do të kthehet përsëri.

“Njerëzit nuk kanë ndryshuar, nëse duan të shkojnë në vende të ndryshme, por ata thjesht do të jenë domosdoshmërisht shumë më të kujdesshëm për atë që bëjnë”, mendon Adam Blake, një profesor i ekonomisë dhe drejtues i kërkimit në Departamentin e Turizmit dhe Mikëpritjes në Universitetin Bournemouth në Mbretërinë e Bashkuar.

Por pasi të përmirësohet kriza e shëndetit publik, udhëtarët gjithashtu do të duhet të shohin rënie të pjerrët të çmimeve – për t’i bërë ata të lëvizin përsëri, thonë analistët.

Gjithsesi, sipas tyre, ka disa gjëra që udhëtarët ka të ngjarë të shohin pasi industria të jetë në gjendje të rivendosë motorët e saj në punë, në drejtim të rimëkëmbjes.

“Udhëtarët të cilët janë të kënaqur me lundrimi do të gjejnë çmime shumë të ulëta pasi linjat e lundrimit fillojnë të rindërtojnë shërbimin”, tha Christopher Anderson, profesor i biznesit në Shkollën e Hoteleve të Universitetit Cornell në Ithaca, Nju Jork.

Sfida do të jetë në tërheqjen e klientëve të rinj për udhëtime lundrimi, “e cila do të jetë thelbësore për mbijetesën”.

Çështja kryesore do të jetë pastërtia. “Të gjithë, pavarësisht nëse bëhet fjalë për lundrim, strehim apo hotele, do të duhet të ndryshojnë mënyrën se si monitorojnë dhe pastrojnë mjedisin”. Pra kjo nënkupton dezinfektimin e duarve dhe çdo sipërfaqeje përreth.


TË NGJASHME