HomeLifestyle

Ja disa arsye pse lidhjet e gjata mund të përfundojnë shpejt pas martesës

Kur jemi në një marrëdhënie të qëndrueshme me dikë që e duam, është e natyrshme të mendojmë për hapin tjetër: martesën. Ideja për t’u martuar na mbingarkon paksa mendimet dhe sjell një buzëqeshje në fytyrën tonë.

Të jetosh së bashku me dikë që e don përgjithmonë duket e përsosur, por realiteti ndryshon nga trillimet për të cilat kemi rritur duke lexuar dhe kemi parë në filma.

Kur të martoheni, jo çdo ditë do të jetë një përrallë edhe pse e doni njëri-tjetrin. Vetëm pse 2 persona kanë qenë në një lidhje për një kohë të gjatë nuk do të thotë se ata do të realizojnë një martesë perfekte.

Ne kemi identifikuar disa arsye brutalisht të sinqerta pse çiftet të cilët janë në marrëdhënie afatgjata dhe përfundojnë duke u divorcuar njëri-tjetrin menjëherë pasi të martohen, edhe pse janë dashuruar për një kohë të gjatë.

Mungesa e përkushtimit

Kur jeni të rinj, të dashuruar dhe në një lidhje, ju gjeni mënyra të reja çdo herë e më pas për ta bërë partnerin tuaj të ndjehet i veçantë. Ju kurrë nuk e humbni shansin për t’i treguar gjysmës tuaj se sa do të thonë ata për ju. Ju ndiheni mirënjohës që i keni në jetën tuaj dhe keni bërë çdo gjë për t’i mbajtur ata me vete.

Nga ana tjetër, kur të martoheni, filloni ta merrni si të mirëqenë partnerin tuaj. Ju nuk i vlerësoni ato aq sa më parë dhe ngadalë, fillon të krijohet një hendek midis jush.

Ishit tejet të dhënë në fillim.

Sipas një studimi, çiftet që janë shumë të dashuruar gjatë fillimit të marrëdhënieve të tyre ka më shumë të ngjarë të divorcohen pasi të martohen. Kur shfaqni dashuri të vazhdueshme ndaj bashkëshortit tuaj gjatë gjithë kohës, gjërat fillojnë të bëhen pak të mërzitshme pas martesës.

Kjo jo vetëm që e bën partnerin tuaj të ndjejë se nuk ka asgjë më tërheqëse në marrëdhënien tuaj, por gjithashtu ju vë nën presion të madh. Ju filloni të ndjeni se përpjekjet tuaja po kalojnë pa u vënë re dhe nuk po vlerësohen siç duhet.

Nuk ishte “dashuri e vërtetë”.

Gabimi më i keq që ne të gjithë bëjmë është ngatërrimi i dashurisë me pasion. Njerëzit në marrëdhënie afatgjata e ngatërrojnë të qenit të dashuruar me të qenit të qetë kur jeni rreth një personi dhe kjo është aty ku gjërat shkojnë keq. Zakonisht pasi të martohen, e kuptojnë se nuk ishin vërtet të dashuruar.

Nevojat tuaja kanë ndryshuar

Njerëzit ndryshojnë me kohën dhe kështu bëjnë nevojat e tyre! Kjo është për shkak se përparësitë e tyre ndryshojnë.

Ndryshimi është i pashmangshëm dhe vjen me kohën. Ju ose mund të rriteni dhe të ecni përpara me partnerin tuaj ose thjesht mund të përqendroheni së pari në veten dhe qëllimet tuaja.

Ju thjesht keni dashur të sistemoheni

Të martohesh për ndonjë arsye tjetër përveç dashurisë, thjesht nuk do të funksionojë. Duke bërë këtë, ju thjesht do të humbni kohën tuaj dhe të partnerit tuaj. Martesa do të prishet së shpejti për shkak të mungesës së dashurisë në marrëdhënie.

Keni zbuluar një anë të re të partnerit tuaj
© How I Met Your Mother / 20th Century Fox

Të qenit në një marrëdhënie afatgjatë nuk do të thotë të dini gjithçka për partnerin tuaj. Kur martoheni dhe filloni të jetoni së bashku, duke bërë kaluar çdo ditë të jetës, do të zbuloni gjëra të reja në lidhje me të dashurin tuaj – disa interesante dhe disa “të këqija”.

Ju nuk u përputhët ashtu siç mendonit

Shumica prej nesh kanë pritshmëri joreale kur bëhet fjalë për marrëdhëniet dhe martesën. Imazhi i “jetës së lumtur e të përsosur” na shfaqet në kokën tonë falë filmave dhe nuk është aspak afër realitetit. Partneri juaj nuk do të plotësojë fjalitë tuaja ose të mësojë përmendësh gjithçka që ju pëlqen. Jo çdo ditë do të jetë plot diell. Do të ketë raste kur partneri juaj ndjehet pak pa qejf dhe ditë kur ju duhet hapësirë. Martesat funsionojnë me anë të mirëkuptimit të ndërsjellë.


TË NGJASHME