HomeLifestyle

Ja disa gjëra që mund të bëni me partnerin para gjumit

4 nga 5 çifte e konsiderojnë Facebook-un si një nga arsyet kryesore të ndarjes së tyre. Kjo për faktin se njerëzit kalojnë më shumë kohë në internet sesa duke biseduar me njëri-tjetrin.

Për të qenë partnerë të lumtur dhe të kaloni sa më shumë kohë së bashku po ju vijmë në ndihmë me disa këshilla.

  1. Gatimi së bashku!

Gatimi së bashku mund të sigurojë shumë përfitime si barazia, të mësuarit dhe kujtimet. Kur gatuani së bashku, mund të ndani truket tuaja, të diskutoni pjatat tuaja të preferuara të fëmijërisë dhe t’i ndjeni marrëdhëniet tuaja si partneritet. Kur të dy marrin pjesë në përgatitjen e vakteve, askush nuk është i lodhur pas shumë orësh në kuzhinë dhe askush nuk ndihet sikur duhet të bëjnë gjithçka vetëm. Gjithashtu pas gatimit ju mund të shijoni ushqimin së bashku.

10 Things You Can Do With Your Partner Before Bedtime to Be Fully Happy
  1. Të flasim për pjesën e mirë të ditës!

Një nga hapat për një gjumë të mirë dhe një marrëdhënie të shëndetshme është të shmangni diskutimet stresuese ose të shkaktuara nga ankthi. Edhe nëse dita nuk ishte aq e shkëlqyeshme, gjithmonë mund të gjeni diçka pozitive për të folur dhe ta lini partnerin tuaj të flejë, pa shqetësime.

10 Things You Can Do With Your Partner Before Bedtime to Be Fully Happy
  1. Shikoni në sytë e njëri-tjetrit!

Gjatë këtij procesi, ju mund ta ndiheni partnerin juaj. Një lidhje energjie e padukshme vendoset kur ju shikoni sytë e njëri tjetrit. Ju ndihmon të hiqen pengesat dhe të kuptoheni më mirë. Kjo rrit relaksimin, si dhe lidhjen tuaj emocionale.

10 Things You Can Do With Your Partner Before Bedtime to Be Fully Happy
  1. Mos harroni kur jeni takuar për herë të parë!

Para se të shkoni në shtrat, përpiquni të mbani mend herën e parë kur keni takuar partnerin tuaj. Ndani përshtypjet tuaja për këtë dhe kërkojuni partnerit tuaj t’ju tregojë se çfarë ndjeu. Kujtimet e përbashkëta ju bashkojnë dhe ju rikthejnë në ato momente të këndshme duke e bërë marrëdhënien tuaj më të fortë.

10 Things You Can Do With Your Partner Before Bedtime to Be Fully ...
  1. Këndoni për partnerin tuaj!

Të kënduarit para se të flini është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur. Këndimi ka efekte pozitive psikologjike dhe përmirëson mirëqenien. Ndërsa këndoni, lëshoni energji, humori juaj ndryshon dhe ndiheni më të lumtur. Për më tepër, të kënduarit përpara dikujt përmirëson besimin tuaj.

FIND OUT WHICH SONG YOUR PARTNER WILL SING AT YOUR WEDDING | Kevera
  1. Lexoni njëri-tjetrin!

Ndërsa lexoni, të dy zbuloni gjëra të reja dhe merrni shumë informacion për të diskutuar. Ju mësoni së bashku, bëheni më të zgjuar dhe ndani interesa të ngjashëm. Ju njiheni dhe kuptoni më mirë partnerin tuaj ndërsa flisni për një libër që sapo keni lexuar së bashku duke e bërë marrëdhënien tuaj më të fortë.

My Husband and I Tried Reading To Each Other | Read It Forward
  1. Shkoni në shtrat në të njëjtën kohë!

Mund të shkaktojë disa probleme nëse partnerët kanë kohë të ndryshme të gjumit. Këta partnerë zakonisht kanë më shumë konflikte, kalojnë më pak kohë së bashku dhe kanë aktivitet seksual më pak të shpeshtë. Ata humbasin intimitetin dhe lidhjen e tyre që mund të çojë në një ndarje. Kjo është arsyeja pse, për të ruajtur ngrohtësinë e marrëdhënies dhe për të mos pasur ndjenjën e vetmisë, çiftet duhet të shkojnë në shtrat rreth të njëjtës periudhë kohore.

Why you should go to bed at the same time as your partner

TË NGJASHME