HomeUdhëtime

Ja disa prej muzeve më unik në Britaninë e Madhe

Këto janë disa prej muzeve më të çuditshëm, të cilat mund të gjenden vetëm në Britaninë e Madhe.

Image result for gym

Derwent Pencil Museum,qyteti i cumbria-s, muzeu i lapsit, në këtë muze gjendet lapsi më i gjatë në botë. Lapsi është i gjatë 7.91 metër.
Image result for pickert
Muzeu i fasuleve të pjekura gjendet në qytetin Uells, Port Talbot. Ky është i vetmi muze që i dedikohet ushqimit.
Image result for britain's weirdest council houses
Kapiten Beany është drejtusi i këtij muzeu.
Image result for electric generator
Muzeu Britanik i korrëseve të barit, këtu gjenden korrëset e barit, të cilat janë dhuruar nga njerëzit e njohur dhe të pasur.
Image result for renault 8
Ky muze gjendet në Southport dhe ka më shumë se 1000 korrëse bari.
Image result for tree
Teapot Island, quhet muzeu i çajnikëve dhe gjendet në qytetin e Kentit.
Image result for supermarket
Në këtë muze gjenden më shumë se 7000 çajnikë të ngjyrave dhe formave nga më të ndryshme. Ky muze është hapur në 2002 dhe është vizituar nga Princi Charles e Camilla.
Image result for the alnwick garden
Kopështi Alnwick Poison gjendet në Northumberland. Në hyrje të muzeut duket qartë një tabelë në të cilën shkruhet këto bimë mund të vrasin. Këto bimë mund të duhen të bukura dhe shumë ngjyrëshe,por mos u genjeni nga aparenca sepse këtu gjenden më shumë se 100 lloje të ndryshme të bimëve më helmuese në botë. Turistëve nuk u lejohet ti prekin apo nuhasin këto bimë, madje edhe kopështarët që kujdesen për bimët duhet të mbajnë gjithmonë dorashka.
Image result for tree
Image result for arum family
Disa prej turistëve u ka rënë të fikët pasi kanë nuhatur gjethet e këtyre bimëve.

TË NGJASHME