HomeLifestyle

Ja disa vende për të cilat nuk keni dëgjuar kurrë

Kjo botë është kaq e madhe, dhe aktualisht kemi 195 vende zyrtare që përbëjnë popullsinë e saj. Nga kaq shumë vende, vështirë se mund të supozohet se i njihni të gjithë. Kjo është arsyeja pse ne do t’ju rendisim disa vende për të cilat ndoshta nuk keni dëgjuar ndonjëherë.

1. Kiribati
Ky vend, i shqiptuar Kirabass, është një ishull në Oqeanin Paqësor dhe ka pak më shumë se 100,000 banorë. Është një nga vendet më të varfra në rajonin e Paqësorit dhe kjo është kryesisht sepse nuk është e lehtë të arrihet për shkak se është goxha largë dhe burimi kryesor i të ardhurave të tij është turizmi.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of | Brain Berries

2. Liechtenstein
Një nga shumë shtete të Evropës, ky ka një popullsi më të ulët se 40,000 njerëz dhe mund të gjendet në mes të Zvicrës dhe Austrisë. Megjithatë, nuk është një vend i varfër, ai në të vërtetë ka PBB më të lartë në të gjithë botën.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #2 | Brain Berries

3. Dominica
Përkundër besimit popullor, ky vend nuk ka asnjë lidhje me Republikën Dominikane. Është në të vërtetë një ishull midis Guadeloupe dhe Martinique. Mos u shqetëso, nuk e di se ku ndodhet asnjëra prej tyre. Është diku në Lindjen e Karaibeve. Numri i popullsisë së tyre është 70,000, dhe është një vend mjaft i varfër sepse ishujt më të largët varen nga turizmi.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #3 | Brain Berries

4. Xhibuti
Saktësisht! Xhibuti është një vend në Bririn e Afrikës. Është e pavarur që nga fundi i viteve 70 dhe ka rreth një milion banorë. Kjo është ndoshta arsyeja kryesore pse askush nuk ka dëgjuar për të.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #4 | Brain Berries

5. Niue
Në verilindje të Zelandës së Re, ju mund të gjeni ishullin e vogël të Niue. 1400 banorët e saj, pavarësisht se janë pjesë e një vendi të pavarur, mbështeten në Zelandën e Re për pjesën më të madhe të politikës së saj.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #5 | Brain Berries

6. Komora
Ky grup ishujsh mund të gjendet në Oqeanin Indian, diku afër Madagaskarit. Ka një popullsi më pak se një milion dhe konsiderohet të jetë një vend shumë i bukur për tu vizituar.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #6 | Brain Berries

7. Tuvalu
Ky komb ishull i Paqësorit të Jugut ka vetëm rreth 10,000 banorë dhe është një nga vendet më të vogla në botë. Fatkeqësisht, për faktin se është një ishull i vogël, ky vend në të vërtetë ka një rrezik të lartë të fundosjes për shkak të ngrohjes globale.

 Countries You’ve Probably Never Heard Of #7 | Brain Berries

TË NGJASHME