HomePsikologji

Ja pse duhet të duam veten

Ekspertët kanë theksuar edhe vazhdojnë ta përsërisin rëndësinë e vetë-dashurisë. Por, sa prej nesh janë me të vërtetë në gjendje ta duam veten sa duhet?

“Shumica e njerëzve po vrapojnë bosh. Ata nuk kanë ndjenjën e dashurisë për veten, “tha këngëtarja amerikane Tyrese Gibson në një fjalim motivues.

Vetë-dashuria nuk ka të bëjë me dashurinë e parave ose për gjërat materialiste. Ajo dashuria për veten është çështje e njohjes së vlerës tuaj. ‘Unë nuk kam pse të jem rreth këtyre njerëzve, në këto lloj ambientesh në mënyrë që të shoh përfundimisht vlerat për veten. Unë besoj në vete. Unë jam këtu dhe kam një qëllim “, u shpreh Gibson.

Në mënyrë që ta doni veten, duhet të distancoheni nga ata që ju nxisin mendime negative. “Vetë-dashuria është kurë për të dashur vetveten dhe unë duhet të bëj kujdes se kush dhe çfarë i jep afrim emocionale,” theksoi Gibson.


TË NGJASHME