HomeShëndeti

Ja pse duhet të hani sa më shumë pastërma këtë dimër!

Pastërmaja është një ushqim dimri, i cili bëhet më shumë i shijshëm kur hahet me fasule dhe lakra. Nëse mishi i vicit, lopës, qengjit apo kecit thahet në mënyrë higjienike dhe natyrale, ai do të jetë jo vetëm më i shijshëm, por edhe më i shëndetshëm.

Kemi sjellë për ju disa përfitime që merrni nëse hani pastërma këtë dimër.

Rrit sistemin imunitar

Pastërmaja nuk ka shumë yndyrë, në krahasim me mishin e patharë. Një copë pastërma e vogël përmban rreth 15 gramë proteina, gjë që e bën atë një burim të mirë lëndësh ushqyese.

Pastërmaja jo vetëm që hahet në gjellë, por edhe taze. Kjo është një gjë e mirë për ata që janë vazhdimisht në lëvizje.

Qëndron më shumë pa u prishur. Në krahasim me perimet dhe frutat që nuk rezistojnë, pastërmaja nuk prishet për një kohë të gjatë.

Është e pasur me yndyra të shëndetshme


Nuk ka shumë karbohidrate dhe nuk ju shëndosh

Spicy Beef Jerky on vintage wooden background (close-up shot)

TË NGJASHME