HomeShëndeti

Ja pse nuk duhet të pini ujë të ftohtë edhe pse mund të keni vapë

Sado vapë mund të kemi gjatë stinës së verës, nuk është e këshillueshme konsumimi i ujit të ftohtë.

Ja pse:

1. Ngadalësojmë qarkullimin e qakut në të gjithë aparatin tretë

2. Ushqimet që konsumojmë kur pijmë edhe ujë të ftohtë, nuk na shërbejnë aspak si burim energjie.

3. Uji i ftohtë pakëson sasinë e mukusit të sekretuar përgjatë aparatit tretës dhe kjo bën të mundur dobësimin e sistemit imun dhe prekjen më të lehtë prej infeksioneve bakteriale, apo virale në traktin gastrointestinal.

4.Ushqimet që konsumojmë kur pimë edhe ujë të ftohtë metabolizohen më ngadalë në trup. Kjo çon në shtim të peshës.

5.Rënia e temperaturës sonë trupore na çon në shpenzim të energjive tona të brendshme, të cilat mund t’i përdornim për aktivitetet e përditshme/shekulli.com.al


TË NGJASHME