HomeShëndeti

Ja pse nuk ndihemi të ngopur edhe pasi kemi ngrënë

Në shumicën e rasteve, qëllimi i ngrënies së ushqimit është të ndiheni më pak të uritur ose në mënyrë ideale, aspak të uritur kur të keni mbaruar.

Por për shumë njerëz jo gjithmonë ndodh kështu. Ju mund të hani një vakt të tërë dhe në përfundim jeni gati t’ia nisni edhe njëherë nga fillimi.

Por përse ndodh kjo gjë? Sipas studiuesve të ndryshëm shkak mund të bëhen 4 pikat më poshtë: 

  • Hani ushqime kalorike, që nuk ju kënaqin.
  • Jeni të dehidratuar dhe keni nivel të lartë stresi.
  • Vakti juaj nuk përmban mjaftueshëm fibra, proteina dhe yndyrna.
  • Nuk i hani vaktet rregullisht, në sasinë dhe shpeshtësinë e duhur.

Burimi: Nutrition Palette 


TË NGJASHME