HomeLifestyle

Ja se çfarë do të festohet këtë 23 Shtator

Dita Kombëtare Saudite

Dita Kombëtare Saudite në Arabinë Saudite në çdo 23 Shtator për të përkujtuar riemërtimin e Mbretërisë së Nejd dhe Hejaz në Mbretërinë e Arabisë Saudite me një dekret mbretëror nga mbreti Abdul Aziz Ibn Saud në 1932. Ajo u bë një festë kombëtare nga mbreti Abdullah në 2005. Përkujtohet numri i viteve hënor, jo diellor.

Mbreti Abdulaziz ishte në gjendje të pushtonte oazet e Riadit në 1902 dhe al-Hasa në 1913, dhe deri në 1925, ai bashkoi Nejd dhe Hejaz pasi mundi forcat e Sharif Huseinit.

Si festohet?
Dita Kombëtare Saudite festohet me valle folklorike, këngë dhe festivale tradicionale. Rrugët dhe ndërtesat janë zbukuruar me flamuj sauditë dhe njerëzit veshin fustane jeshile dhe të bardha, ka edhe tullumbace saudite jeshile dhe të bardha përreth mbretërisë.

Dita kombëtare e Arabisë Saudite - Vizion Plus

Dita Kombëtare e ushqimeve të thata ( Snack)
Më 23 shtator, Dita Kombëtare e Snack ju inkurajon të paketoni xhepat, çantat e shpinës dhe sirtarët e tavolinës me shkopinj të shijshëm të rostiçerisë që të mund të festoni!

Kryesisht të bëra me viçi ose mish derri, shkopinj rostiçeri të shkëputura nga ditët kur familjet ruanin sasi viçi, mish derri dhe gjahu. Plot me traditë familjare, ata bënin sallam të ndryshëm. Të zhvilluara brez pas brezi, recetat përdorin përbërës premium dhe një bollëk dashurie.

Këto pjesë të vogla të suxhukut të tymosur janë një burim i përshtatshëm i proteinave. Merrni disa me vete në një shëtitje ose hidhni në çantën tuaj të palestrës. Shkopinjtë e rostiçeri plotësojnë dhimbjet e urisë në mes të mëngjesit dhe ndahen lehtësisht pas shkollës, pas punës ose në çdo kohë. Nga e ëmbla në erëza dhe gjithçka në mes, kjo rostiçeri e këndshme përshtatet në një mënyrë jetese të zënë deri në përsosmëri.

Si festohet?

Ngrini një dolli për të gjithë ata që vendosin të kënaqin shijet e traditës. Sillni shtesa për të ndarë me bashkëpunëtorët ose shokët e klasës. Nuk është një festë nëse nuk ka një turmë. Ju gjithashtu mund të ndani kombinimet dhe recetat tuaja të preferuara.

Ku është vendi juaj i preferuar për t’i mbledhur ata për një meze të lehtë? Ne e dimë, sepse edhe ne e bëjmë! Ndani aromën tuaj të preferuar duke përdorur #NationalSnackStickDay në mediat sociale.

NATIONAL SNACK STICK DAY – September 23

TË NGJASHME