HomeLifestyle

Ja se çfarë do të festojmë çdo 16 Shtator

Dita Kombëtare e Lojërave-Doh

Dita Kombëtare e Lojërave-Doh në 16 Shtator njeh argjilën e modelimit të një fëmije. Sidoqoftë, para se të gjente rrugën në raftin e zanatit, Play-Doh kishte përdorime më praktike.

Shpikësi i Play-Doh, Joe McVicker nga Cincinnati, Ohio, e shiti atë fillimisht si pastrues letër-muri. Kur babai i tij vdiq në 1949, nëna e tij punësoi menjëherë atë dhe kunatin e tij për të ndihmuar në biznesin e familjes, Kutol Products Company. Në atë kohë, furrat e naftës filluan të zëvendësonin furrat me djegie të qymyrit. Nuk kaloi shumë dhe shitjet e pastruesve të letër-muri u zvogëluan.

Në vitin 1955, McVicker filloi testimin e pastrueses si një argjil modelimi në klasa dhe kujdeset ditore për studentët. Duke parë që produkti funksionoi, ai e quajti atë Play-Doh dhe ai hyri në biznes me xhaxhain e tij nën emrin e Rainbow Crafts Company, Inc. një vit më vonë. Për të mbrojtur produktin e tyre të ri, McVicker bëri kërkesë për një patentë në 1958. Sidoqoftë, patenta nuk u miratua deri më 26 janar 1965. Deri në atë moment, General Mills kishte blerë kompaninë.

Si ta festoni?
Shko të gjesh një kanaçe të Play-Doh dhe lejo që imagjinata jote të tërhiqet. Ndani krijimet tuaja më të mira ose ftojini fëmijët tuaj të bashkohen me ju në një maratonë krijuese. Sfidoni njëri-tjetrin për të krijuar skulptura të reja dhe unike. Përdorni #NationPlayDohDay për të postuar në mediat sociale.

Dita Kombëtare e Familjes së madhe

Dita Kombëtare e Familjes së madhe në 16 Shtator njeh të gjitha familjet e përziera që e bëjnë atë të funksionojë.

Në SH.B.A., mbi 30% e popullsisë nën 18 vjeç jetojnë në një ambient familjar. Gjithashtu i njohur si një familje e përzier, prindërit, vëllezërit e motrat dhe anëtarët e familjes së zgjeruar punojnë së bashku për të krijuar ambiente të lumtura dhe funksionale. Rrethanat ndryshojnë. Pavarësisht nëse divorci, një vdekje në familje apo një ngjarje tjetër krijuan familjen njerkë, e rëndësishme është që ata zgjodhën të ishin familjarë.


Si të përshtateni?
Nxitimi për një marrëdhënie është i rrezikshëm kur fëmijët nuk janë të përfshirë. Prindërit me njerka të suksesshme marrin kohën e tyre dhe prezantojnë personin e ri në jetën e tyre ngadalë.

Lejoni kohë që fëmijët të përshtaten me tranzicionin.
Të gjithë do të duhet të njohin njëri-tjetrin, pëlqimet dhe mospëlqimet e tyre.

Luaj lojëra të lehta që nxjerrin personalitetet e njëri-tjetrit.
Provoni një për një herë duke bërë diçka që fëmija juaj i pëlqen.

Si ta menaxhoni situatën?
Zgjidhni aktivitete që do të gëzojnë të gjithë të përfshirë dhe janë të aftë të marrin pjesë. Nëse edhe një anëtar i grupit lihet jashtë, dikush do të ndihet si i huaj. Për shembull, një aventurë me varkë do të shkojë keq nëse një anëtar i familjes sëmuret lehtë nga deti. Dalja do të jetë një katastrofë me një anëtar që ndihet i mjeruar dhe pjesa tjetër e ekuipazhit duke i fajësuar ata për shkatërrimin e ditës.

NATIONAL STEPFAMILY DAY – September 16

TË NGJASHME