HomeLifestyle

Ja se çfarë do të mësojmë sot më 11 Shtator

Dita e Patriotit ( SHBA )

Kujtohet çdo vit në 11 Shtator, Dita e Patriotit nderon dhe kujton ata që u plagosën ose u vranë gjatë sulmeve terroriste në SHBA në 11 Shtator, 2001. Gjatë këtyre sulmeve terroriste, gati 3,000 njerëz u vranë dhe mbi 6,000 njerëz u plagosën. Ai konsiderohet të jetë një nga sulmet më vdekjeprurëse terroriste në historinë botërore dhe një nga sulmet më shkatërruese ndaj Shteteve të Bashkuara që kur Japonezët sulmuan Pearl Harbor në 7 Dhjetor 1941.

Çdo 11 Shtator, shumë njerëz do të mbajnë një moment heshtjeje në 8:46 AM Koha Lindore. Ishte në këtë kohë që aeroplani i parë fluturoi në Qendrën Botërore të Tregtisë në 11 Shtator 2001. Shumë njerëz gjithashtu vendosën lule dhe kurora në varret e të dashurve që kishin humbur atë ditë. Komunitetet në të gjithë Shtetet e Bashkuara mbajnë ngjarje të veçanta dhe shërbime kishtare në këtë ditë. Siç drejtohet nga Presidenti, Flamuri i Shteteve të Bashkuara duhet të shfaqet në shtëpitë e të gjithë Amerikanëve, në gjysmë stafi, si dhe në objektet e qeverisë amerikane në të gjithë globin në këtë ditë.

SHBA: 28 Maj 2018 - "Memorial Day - Dita e të Rënëve" - Bota Sot

Dita Ndërkombëtare e shtratit tuaj

Çdo vit në 11 Shtator, Dita Kombëtare e Shtratit na kujton të gjitha përfitimet që ofron një shtrat i mirë.

Të gjithë duhet të flemë në një moment. Dhe pushimi i një nate të mirë na jep një mundësi për t’u rimbushur. Ndërsa nuk mund të bëjmë gjithmonë një pushim të përsosur natën, ne mund të bëjmë disa ndryshime për të përmirësuar zakonet tona të gjumit. Dëshironi të bëni një gjumë më të mirë gjatë natës? Sipas Fondacionit Kombëtar të Gjumit, vendosja e shtratit tuaj mund të ndihmojë në përmirësimin e gjumit tuaj duke zvogëluar sasinë e hedhjes, kthimit dhe shqetësimit që përjetojmë.

Në një Program të Sjelljes së Mjekësisë së Gjumit, pjesëmarrësit mësojnë se mjedisi i gjumit është një përbërës kryesor i një gjumi të qetë gjatë natës. Në një sondazh të kryer nga Fondacioni Kombëtar i Gjumit, njerëzit që e bëjnë shtratin e tyre çdo ditë më shpesh kanë një gjumë më të mirë. Çarçafët e freskët, dhomat e errëta dhe të freskëta, dhe dyshekët dhe jastëkët e rehatshëm gjithashtu luajnë një faktor në zotërimin e komoditetit të gjumit.

Bëni shtratin tuaj të duket i rehatshëm. Nëse kjo nuk është rutinën e ditës tuaj, kushtojini atij vëmendje sot më 11 Shtator. Përdorni këtë ditë si një mundësi për të filluar këtë zakon të shëndetshëm. Inkurajoni të gjithë familjen të bashkohet me ju. Edhe fëmijët e vegjël mund të ndihmojnë. Dhe të gjithë e dimë që krijimi i zakoneve të shëndetshme në fillim të jetës mund te zgjasin gjthë jetën.

NATIONAL MAKE YOUR BED DAY - September 11

TË NGJASHME