HomeLifestyle

Ja se çfarë festohet sot më 8 Gusht

1. Dita Kombëtare e Maceve

Dita Kombëtare e Maceve është një ditë ndërgjegjësimi për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e maceve të pastrehë.

Ajo zhvillohet në 8 gusht në Kanada, ose 29 Tetor në Shtetet e Bashkuara. Uebfaqja Kombëtare e Ditës së Maceve thotë se festa u festua për herë të parë në 2005 “për të ndihmuar galvanizimin e publikut për të njohur numrin e maceve që duhet të shpëtohen çdo vit dhe gjithashtu për të inkurajuar të apasionuarit pas maceve të festojnë për dashurinë dhe shoqërimin e pakushtëzuar që ata na dhurojnë ”. Dita u themelua nga Colleen Paige, një manar dhe ekspert i stilit të jetës, i cili u mbështet nga Shoqëria Amerikane për Parandalimin e Mizorisë ndaj Kafshëve, e cila është një organizatë jofitimprurëse për adoptimin e kafshëve shtëpiake.

Dita Ndërkombëtare e Maceve gjithashtu është referuar si Dita Botërore e Maceve në disa vende dhe që nga fillimi i saj, ajo është në rritje në mbarë botën.

2. Dita Kombëtare e dollarit

Dita Kombëtare e Dollarit në 8 gusht përkujton ditën kur Kongresi themeloi sistemin monetar të SHBA në 1786.

Në 1862, Shtetet e Bashkuara shtypën faturën e parë të dollarit. E dini fytyrën e kujt u shtyp atje? Nuk ishte George Washington. Fatura e parë e dollarit paraqiti Salmon P. Chase, Sekretari i Thesarit i Presidentit Lincoln.

Monedha e parë e dollarit, u grumbullua për herë të parë në 1794. Dizajni i saj u bazua në dollarin spanjoll. Dollarët e parave të letrës njihen si Shënime të Rezervës Federale. Dollari i parë i letrës nuk u shtyp deri në vitin 1862 dhe shtypi në të Sekretari i Thesarit Abraham Lincoln, Salmon P. Chase. George Washington u shfaq për herë të parë në faturën 1 $ në 1869. Sot, dollari i Shteteve të Bashkuara përdoret në shumicën e transaksioneve ndërkombëtare dhe është monedha kryesore rezervë e botës.

Ju mund ta festoni ditën duke harxhuar disa dollarë. Përdorimi i monedhave të dollarit ose faturave të dollarit kur bëni blerje do të ishte më së miri. Në vend që të shpenzoni disa dollarë, ju gjithashtu mund t’i kurseni ose investoni ato. Një mënyrë argëtuese për të përdorur ditën mund të jetë të bëni një turne në Zyrën e Sh.B.A të Gdhendjes dhe Shtypjes së Vizitorëve ose të një prej objekteve të SHBA.


TË NGJASHME