HomeLifestyle

Ja se çfarë pritet të ndodhë në orën 23:44 minuta në vendin tonë dhe gjithë Europën

I njohur si solstici veror, ai zakonisht vjen në 21 qershor, por në varësi të ndërrimit të kalendarit, ndonjëherë ndodh ndërmjet 20 qershorit dhe 22 qershorit, si këtë herë.

Sot në orën 23:44 minuta Europa do të mirëpresë sezonin më të nxehtë të vitit dhe ditën më të gjatë, e cila do të zgjasë 15 orë e 15 minuta.

Dhe këtë vit, për t’i dhënë një përshëndetje të veçantë verës, dielli do të shfaqet me një eklips unazor.

Sipas astronomëve, sezoni i verës fillon sot, por për meteorologët, vera fillon zyrtarisht më 1 qershor.

Në çdo rast, fjala solstic rrjedh nga latinishtja, solstitiumi, bashkimi i fjalës “diell” dhe “sistere”, “ndalesë”, dhe i referohet faktit se në 21 qershor dielli shfaqet shumë lart në qiell dhe jep maksimumin e rrezatimit të tij.


TË NGJASHME