HomeLifestyle

Ja se si do të dukeshin qytetet nëse njerëzit do të zhdukeshin

Gjatë pandemisë rrugët ishin bosh dhe dukeshin aq shumë të fikshme. Mund të jetë pak shqetësuese të shohësh qytete boshë pa jet, njerëzit plotësisht të “zhdukur” dhe bare, parqe të braktisur, pasi të gjithë po qëndronin në shtëpi shumicën e kohës, përveç nëse duhet të shkonin të marrin sende ushqimore ose të marrin ndihmën mjekësore. Kjo na kujtoi për një ekspozitë fotografish nga Chris Morin-Eitner.

Chris Morin-Eitner është artisti francez, ai është i apasionuar pas fotografisë dhe ndonjëherë prodhon filma të shkurtër. Ai gjithashtu ka një diplomë në arkitekturë. Kur po udhëtonte nëpër Kamboxhi, ai ishte shumë i impresionuar dhe frymëzuar nga Angkor Wat. Angkor dikur ishte kryeqyteti i Perandorisë Kameriane dhe kur i shihni ato ndërtesa nuk mund të mos mendoni për faktin se ato ndoshta ishin më mbresëlënëse sesa ato që janë tani.

Kjo bëri që Chris të mendonte se si do të dukeshin qytetet e tjera moderne nëse njerëzimi do të zhdukej. Nëse të gjithë ne vetëm një lloj të ndaluar dhe pushuar së ekzistuari, si do të dukeshin qytetet tona në dy vjet apo dekada? Për të eksploruar këtë ide Chris Morin-Eitner bëri foto të destinacioneve të njohura turistike dhe më pas përdori një retushim dixhital për të modifikuar fotografitë në ato që po shihni këtu. Ai luajti me ngjyra, hije, shtoi kafshë të egra dhe bimë të gjelbërta dhe gjethe për të arritur këtë efekt post-apokaliptik. Por kjo nuk u bë me një axhendë pesimiste, jo, Chris ishte thjesht duke u përpjekur të tregojë se natyra është një gjë e fuqishme.

Kulla Eifel duke kërkuar pak vlerë për tu “veshur” por në të njëjtën kohë, një shtresë e gjelbërimit i shton hijeshinë.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared | Brain Berries

2. Një luan krenar i ulur në majën e L’Arc de Triomphe, kjo është ajo që duket fitorja e vërtetë për mbretin e xhunglës.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #2 | Brain Berries

3. Sa kohë mendoni se do të duhej që kafshët e egra të kthehen në qytete dhe t’i pretendojnë ato si të vetat përsëri?

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #3 | Brain Berries


4. Rrugë të përmbytura, ndërtesa të mbingarkuara me pemë dhe të gjitha llojet e sendeve. Versioni i natyrës i pakujdesshëm duket më mirë sesa pakujdesia dhe papastërtia e njerëzimit.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #4 | Brain Berries

5. Nëse Central Park nuk do të ishte më një oazë e vogël në xhunglën e betonit, e gjithë Nju Jorku do të bëhej një pyll.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #5 | Brain Berries

6. Flamingot, strucat dhe jeta tjetër e egër duken aq më shumë në qytetet moderne, por ofroni shërbime pak më shumë gjelbërim ata do të ndjehen mirë në shtëpi.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #6 | Brain Berries

7. Si gjirafat në urën e Brooklin, është një artisti që shkon pak larg, por hej, është arti i tij – vizioni i tij.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #7 | Brain Berries

8. Pishinat e sipërme? Më shumë si liqene në çati. Megjithatë, lloji i këtij peizazhi, ndoshta duhet të rizhërohen në jetën reale.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #8 | Brain Berries

9. A do të bëhej Londra thjesht një kënetë masive? Imagjinoni Urën e Kullës pa turistë,dhe e mbushur tërësisht me bretkosa.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #9 | Brain Berries

10. A e dini se Big Ben do të ndalonte së vepruari brenda 3 ditësh nëse njerëzit thjesht do të zhdukeshin?

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #10 | Brain Berries

11. Si do të dukej Azia? A do të qëndrojnë të gjithë ato ndërtesa qelqi për breza, siç do të bënin rrënojat e lashta apo do të prisheshin pa njerëz?

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #11 | Brain Berries

13. Është një ide tërheqëse me atë që erdhi Chris, pasi bota kështu besohet te dukej vërtet.

 What Would Cities Look Like If Humans Disappeared #12 | Brain Berries

TË NGJASHME