HomeTeknologji

Ja si e ka ndryshuar interneti jetën tonë

Askush prej nesh nuk duhet të nënshtrohet kurrë nga paniku – jeta reale është padyshim ende atje, megjithë rolin e madh që luan interneti në jetën moderne. 

Pajisjet dhe teknologjia luajnë një rol në jetën tonë, por në të vërtetë është vetëm një pjesë.

Sidoqoftë, është qesharake të mendosh për qindra mënyra të vogla që kanë ndryshuar sjelljen tonë. Këtu janë 10 nga ato që kemi parë në këto vitet e fundit. Sa i njeh?

1. Në vitin 1996 prindërit merrnin me detyrim fëmijët për t’i futur brenda, ndërsa mbas 2016 prindërit bëjnë plotësisht të kundërtën!

2.Fotografitë e pushimeve: Më përpara preferonin të dilnin në foto nga “koka te këmbët” ndërsa sot zgjedhin të mos shfaqen në foto, duke fotografuar vetëm ambientin.

3. Dita përpara përgatitjes së valixhes dhe gjërat që s’duhet të mungonin.

4. Nxjerrja e njoftimeve më përpara bëhej në gazeta, ndërsa sot në rrjetet sociale.

5. Mënyra për të kërkuar ndihmë! Rasti konkret: Atëherë: Ndodhesh në tualet dhe për të kërkuar një letër mund të trokisje në derë. Sot: Mjafton një mesazh dhe të vjen letra!

6. Recetat e gatimit më përpara jepeshin vetëm duke folur me nënat, ndërsa sot duhet të falenderojmë Google-in për çdo gjë që gjejmë.

7. Ngacmimet ose flirtet! Përpara krijimit të internetit nëse dikush do të ngacmonte do të hidhte ndonjë fjalë në rrugë teksa ecje, ndërsa sot të vijnë me qindra mesazhet në rrjetet sociale.

8. Të shikosh TV, vlen të përmendet vetëm atëherë, me futjen e teknologjisë çdo episod, film apo serial i ndjek sa herë të kesh dëshirë nëpërmjet pajisjeve teknologjike si celulari, ipad, laptop etj.

9. Pirati ose piratimi! Më përpara pirati njihej si një personazh i parë në filmat vizatimorë, ndërsa sot është gjithçka ndryshe.

10. Xhelozia atëherë njihej vetëm nëse ti vështroje dikë tjetër, ndërsa sot duhet të bësh kujdes për çdo like që bën në rrjetet sociale.


TË NGJASHME