HomeLifestyle

Ja si të shmangni një qen agresiv endacak

Qentë janë shoku më i mirë i njeriut. Një qen që jeton në një mjedis të rrezikshëm të mund të ketë më shumë të përbashkët me një ujk sesa me një qen të rregullt. Kafshët endacake, jetojnë në territore të caktuara dhe mbrojnë këto territore dhe ka të ngjarë që nuk kanë frikë nga njerëzit.

1.Nëse takoni një qen endacak, mos ikni dhe mos u përpiqni të hidhni asgjë në të.

Nëse shihni një qen, mos u përpiqni të vraponi apo edhe të largoheni shpejt prej tij. Kafsha mund të ndiejë një instinkt gjuetie dhe mund të mendojë se jeni pre e mirë.

Gjëja më e mirë për të bërë është:

Qëndroni në një distancë të sigurt dhe prisni që kafsha të largohet.
Ngadalë shkoni prapa, duke parë reagimin e qenit. Nëse qeni ju ndjek, ndaloni. Nëse kafsha nuk lëviz, vazhdoni të ecni prapa. Sapo qeni largohet, vazhdoni me ritmin tuaj normal.

How to Save Your Life If You Meet an Aggressive Stray Dog

2.Nëse jeni duke hipur në biçikletë bëheni shumë tërheqës për qenin.

Qentë endacakë reagojnë ndaj lëvizjes dhe ata shpesh janë agresivë ndaj biçikletave, motoçikletave, veturave dhe llojeve të tjera të transportit. Nëse një qen fillon të ju ndjekë, thjesht ndaloni edhe kafsha do të humbasë interesin për ju.

How to Save Your Life If You Meet an Aggressive Stray Dog

3.Nëse një qen po përgatitet për të sulmuar, mos e shikoni në sy kjo do të trajtohet si një shenjë agresioni.

Një nga situatat më të këqija ku mund të gjendeni, është kur një qen afrohet tek ju. Ngrirni dhe mos e shikoni qenin në sy. Kontakti me sy për qen janë një sinjal për të filluar një luftë. Dhe nëse ngrini, ju mund të duket si një gjë e mërzitshme për qenin, kështu që ata thjesht mund të lehin tek ju dhe të ikin.

Nëse qeni ju afrohet dhe fillon t’ju ??nuhasë, thjesht le të ndodhë. Mos lëviz dhe mos u mundo të prekësh qenin me dorën tënde kjo mund të trajtohet si sulm.

How to Save Your Life If You Meet an Aggressive Stray Dog

TË NGJASHME