HomeTeknologji

Jo Bitcoin! Një tjetër kriptovalutë mund të jetë më e dëshirueshme për miliarderët

Gjatë një interviste Barry Sternlicht, bashkëthemeluesi i Starwood Capital Group, tha se ari është në të vërtetë “i pavlerë”. Dhe se ai po vë bast tek Bitcoin (BTC) sepse të gjitha qeveritë e “hemisferës perëndimore” po shtypin sasi të pafund parash. Sidoqoftë, ai tha se Ethereum ka tipare më të dëshirueshme sesa vetë Bitcoin.

Sternlicht vlerësohet të ketë një pasuri neto prej rreth 4.4 miliardë dollarë dhe është i njohur për investimet e tij në tregun e pasurive të paluajtshme përmes Starwood Capital Group.

Nga ana e tij, ai përmendi se ari nuk ka vlerë, si argjendi, kjo është arsyeja pse ai është një ndjekës i Bitcoin dhe kriptovalutave. Sternlicht gjithashtu vazhdoi të kualifikojë mbështetjen e tij për Bitcoin me lavdërime për Ethereum.

“Bitcoin është një monedhë memece, nuk ka qëllim të vërtetë përveç një dyqani me vlerë, dhe është jashtëzakonisht e paqëndrueshme. Kështu Ether, unë zotëroj pak prej tij, është një Bitcoin i programueshëm dhe ka mijëra monedha të tjera që janë ndërtuar në krye të atij sistemi.”

Çmimi Ethereum arriti në 3,800 dollarë. Regjistrimi i një ndryshimi në rritje prej 2.86% në 24 orët e fundit, sipas asaj që tregohet nga mjeti ynë i brendshëm, kripto online. Ndërkohë, monedhat Ether janë gati për një fitim prej 53 milionë dollarësh pas skadimit të opsioneve javore këtë të Premte.

Sipas raportit të CoinGecko, Bitcoin (BTC), ‘monedhat’ e lojërave të fatit dhe shenjat jo të kompozueshme (NFT) dominuan hapësirën e tregut të kriptove në tremujorin e tretë të këtij viti.

Shenjat e lojrave si Axie Infinity (AXS), Illuvium (ILV) dhe Gala (GALA), si dhe hapësira NFT në përgjithësi, gjithashtu postuan fitime masive në tremujorin e tretë. AXS, në veçanti, postoi gati 1.000% të ardhura nga QoQ, me performancën e tij në 2021 që arriti në 13.700%.

Për sa i përket vëllimit të tregtimit NFT, OpenSea vazhdoi të mbizotërojë në segmentin e tregut. Në fakt, OpenSea dhe Rarible postuan një vëllim të përgjithshëm tregtar prej rreth 6.8 miliardë dollarë në tremujorin e tretë sipas raportit CoinGecko.

Aurora, është një makinë virtuale Ethereum (EVM) e krijuar për të shkallëzuar aplikimet e decentralizuara (DApp) të ndërtuara në protokollin Near. Ajo ka njoftuar një raund financimi prej 12 milion dollarësh. Raundi përfshinte më shumë se 100 investitorë të kapitalit sipërmarrës, përfshirë Pantera Capital dhe Electric Capital.

Sipas një deklarate zyrtare, Aurora do të përdorë fondet për të zgjeruar aftësitë ndër-zinxhir përtej ofertës së saj aktuale. Si dhe punësimin e zhvilluesve të specializuar për të mbështetur rritjen e shkallëzimit të Ethereum.

Raoul Pal, ish-ekzekutiv i bankës së investimeve Goldman Sachs dhe drejtor ekzekutiv aktual i Real Vision, komentoi se çfarë kriptomonedhash mund të bëhen që mund të rriten pothuajse në mënyrë eksponenciale siç u bënë Bitcoin dhe Ethereum në kohët e fundit.

Përgjatë këtyre linjave, Pal beson se ka katër kriptovaluta që mund të ndjekin këtë rrugë dhe të bëhen udhëheqësit e ardhshëm në këtë sektor. Ato do të ishin: Solana (SOL), Terra (LUNA), Orteku (AVAX) dhe Polkadot (DOT).


TË NGJASHME