HomeTeknologji

Kamarierët robotë janë në dispozicion/ Ja çfarë janë të aftë të bëjnë

Një kafene në Japoni tërhoqi vëmendjen me kamerierët e saj robot. Robotët emëruan selvi bisedë me klientët përveç detyrave të tyre kameriere.

E njohur për zhvillimet e saj në teknologjinë robot, Japonia tërhoqi vëmendjen përsëri me kamerierë robot. Një kafene që shërben në Tokio, Japoni, shërben dhe argëton klientët e saj me kamarierë robotë të quajtur Servi dhe Pepper.

Zyrtarët e kafenesë deklarojnë se robotët që punojnë me stafin u japin klientëve të tyre një përvojë interesante. Robotët me emrin Pepper përshëndesin klientët, matin temperaturën e tyre dhe u kujtojnë të mbajnë maska.

Përveç këtyre aftësive, robotët Pepper mund të bëjnë një bisedë të shkurtër me klientët dhe të ndërveprojnë me klientët përmes lojërave dhe aktiviteteve duke ardhur në tavolina.

Robotët Servi shërbejnë ushqim për klientët në kafene. Robotët Servi mund të mbajnë porositë e ushqimit të përgatitura në kuzhinë në tryezat e klientëve dhe të kapërcejnë pengesat e thjeshta që hasin.

SoftBank Robotics, prodhuesi i robotëve, deklaroi se ata shpresojnë që robotët të ulin shpenzimet e punës, të lehtësojnë ngarkesën e punës të punonjësve dhe të marrin një shërbim më të mirë për klientët.


TË NGJASHME