HomeShowbiz

Kanadezët kundër: Për sigurinë, Harry të paguajë vetë!

Për Harry-n dhe Meghanin, nuk ka paqe as në Kanada. Tani që mund të shijonin lirinë larg detyrimeve mbretërore në vilën e tyre 14 milion dollarëshe në Vancouver, Duka dhe Dukesha e Sussex, po përballen me telashe të reja. Brenda vetëm disa orësh, më shumë se 80,000 kanadezë firmosën një peticion në internet, përmes të cilit i kërkojë princit dhe bashkëshortes së tij të kujdesen vetë për shpenzimet e tyre të sigurisë. Kostoja e mbrojtjes së Harry-t dhe Meghanit llogaritet në rreth 800 mijë euro në vit. Por qytetarët e Kanadasë nuk duan që për këtë arsye, të fusin duart në kuletat e veta.

“Kanadezët janë të kënaqur ta mirëpresin Dukën dhe Dukeshën në vendin e vet, por e kanë bërë të qartë se taksapaguesit atje nuk duhet të jenë të detyruar t`i mbështesin”, Aaron Wudrick, presidenti i Federatës Kanadeze të Tatimpaguesve, shoqata që promovoi peticionin.

“Të gjithë Kanadezët dëshirojnë që Dukes e Sussex të jenë në gjendje të përmbushin ambicien e tyre për t’u bërë të pavarur financiarisht”, ka shtuar ai, duke i treguar kështu çiftit të shkëputur prej familjes mbretërore britanike, se disa llogari, mund t`i kenë bërë gabim.


TË NGJASHME