HomePolitikë

Kandidat për kryeministër, Vetëvendosje propozon Albin Kurtin

albin_kurti

Lëvizja Vetëvendosje ka propozuar Albin Kurtin si mandatar për formimin e Qeverisë së re të Kosovës.

Ky vendim vjen pas disa kërkesave që presidenti i vendit, Hashim Thaçi ia ka drejtuar Lëvizjes Vetëvendosje për caktimin e mandatarit për kryeministër.

Vendimi i është dorëzuar presidentit Hashim Thaçi. Dje Thaçi, përsëriti qëndrimin e tij se kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti duhet të deklarohet nëse dëshiron që zyrtarisht ta pranojë nominimin për kryeministër ose të tregojë nëse e refuzon atë.

Ai deklaroi se qytetarët e Kosovës dhe partnerët ndërkombëtarë janë duke pritur që të themelohen institucionet. Prandaj, sipas tij, kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Kurti duhet të pranojë ose refuzojë të themelojë Qeverinë e re bazuar në rezultatet e 6 tetorit.


TË NGJASHME