HomePolitikë

Karta e Adriatikut A-5, miratohet propozimi i Shqipërisë

Ministrat e Kartës së Adriatikut A-5 kanë nënshkruar sot një deklaratë zyrtare në përfundim të ministerialit të mbrojtjes duke ndërmarrë një sërë angazhimesh të përbashkëta.

“Qëndrojmë pranë popullit shqiptar në këto çaste të vështira pas tërmetit. Angazhohemi të ndërtojmë kapacitete të përbashkëta ndaj fatkeqësive natyrore.
Mbështesim anëtarësimin e gjithë vendeve të Evropës Juglindore në strukturat Euro-Atlantike. Të koordinohemi dhe ndajmë informacionin për të mbrojtur paqen, sigurinë dhe stabilitetin”, kanë qenë disa nga angazhimet e dala në ministerialin e mbrojtjes të kartës së Adriatikut A-5.

Po kështu Ministrat e mbrojtjes miratuan në parim propozimin e Shqipërisë për një mision të përbashkët në Irak në vitin 2020.


TË NGJASHME