HomeShowbiz

Katy Perry fiton gjyqin për të drejtat e autorit për “Dark Horse” kundër reperit Marcus Grey

Është një fitore për Katy Perry pasi një gjykatëse federale vendosi në favor të saj në një rast duke pretenduar se ajo dhe bashkëpunëtorët e saj kopjuan hitin “Dark Horse” në 2013 nga një këngë e një reperi të krishterë, Marcus Grey, e quajtur “Joyful Noise”.

Juristët e Grey argumentuan se ‘beat’-i i “Dark Horse” ishte kopjuar nga kënga “Joyful Noise”, por Perry dhe bashkë-shkrimtarët e saj pretenduan se ata kurrë nuk kishin dëgjuar atë këngë.

Kënga në fjalë u konstatua se nuk kishte mjaft ngjashmëri me melodinë e yllit të muzikës pop për t’u mbrojtur nga të drejtat e autorit.

“Është e padiskutueshme në këtë rast, madje edhe shikimi i provave në dritën më të favorshme për paditësit, se elementët e nënshkrimit të ostinato me tetë nota në “Joyful Noise”nuk janë një kombinim veçanërisht unik ose i rrallë”, ka shkruar Snyder në vendimin e saj.

Ky aktgjykim i veçantë pason një apel të paraqitur nga Perry kur një juri në Kaliforni e shpalli atë fajtor për këngën mbi gjashtë muaj më parë.

Procedimi gjyqësor i Grey u ngrit në vitin 2014, një vit pas publikimit të “Dark Horse”, i cili u bë një nga hitet më të mëdha të Perry.

Katy Perry (Foto: YouTube)

Ishte e vetmja këngë e saj e renditur në vendin e parë në ShBA, dhe ishte nominuar për një çmim “Grammy”.


TË NGJASHME