HomePolitikë

KED nis intervistimin e kandidatëve për Gjykatën Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi mblidhet sot për të zgjidhur ngërçin në Gjykatën Kushtetuese. 

Fillon sot intervistimi i kandidateve, pasi siç e kemi paralajmëruar me herët gjatë edicioneve tona të lajmeve gushti nuk është pushim për këtë hallke të sistemim të drejtësisë.

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi gjatë kësaj periudhe ka kryer vetë vettingun për të gjithë kandidatët që vinin nga jeta akademike dhe jurisprudenca, ndërsa për pjesën tjetër të kandidatëve, vettingu është kryer nga KPK dhe KPA.

Kandidatët do të intervistohen pa praninë e medieve dhe pritet  që t’i nënshtrohen 3 kritereve.


TË NGJASHME