HomeE Jona

Keni frikë të martoheni? Ja nga se vuani


Marrëdhënia juaj nuk ka asnjë lidhje me përvojat e të tjerëve

Nëse në përvojat tuaja personale ka kujtime të martesave të dështuara, kjo nuk do të thotë që ju do të përjetoni të njëjtën dinamikë. Çdo marrëdhënie është unike dhe është e kotë të bësh parashikime afatgjata në lidhje me atë që mund (ndoshta, ndoshta) të mos funksionojë sa duhet për të çuar në një ndarje.

Askush nuk është perfekt

Gamofobia mund të luante shaka të këqija. Për shembull, kjo mund të bëjë që ju të shihni të metat e partnerit të theksuara dhe të errësoni meritat ose të nënvizoni argumente dhe diskutime duke ju bërë të harroni momentet paqësore. Asnjë çift nuk është në harmoni të përsosur, flasim për ato që funksionojnë dhe ato që dëshironi të ndryshoni dhe ju mund të ecni drejt altarit.

Frika nga martesa = frika nga ndryshimi

Frika nga martesa mund të fshehë frikën e ndryshimit. Në fakt, kjo fazë përfaqëson në mënyrë simbolike tranzicionin zyrtar në botën e të rriturve, në të cilën ju krijoni njësinë tuaj familjare të përbërë nga siguri por edhe nga përgjegjësi të ndryshme. Po sikur ky ndryshim të ishte kaq i frikshëm, por në të njëjtën kohë i këndshëm?

Do të mbeteni personi që jeni edhe më pas

Në imagjinatën kolektive, martesa shihet si një kafaz në të cilin burri dhe gruaja janë në një lloj prove, jetoni një jetë në çift që nuk pranon njerëz nga jashtë dhe pasionet, hobi dhe dalja me miqtë ndalohen papritmas. Është thjesht një mit i rremë që nuk ka asnjë bazë të së vërtetës. Martesa nënkupton zyrtarizmin e lidhjes me personin që e doni, jo detyrues për të ndenjur e mbyllur në shtëpi. Pasi të thoni “po e dua” do të mbeteni njerëzit që jeni, do të vazhdoni të jetoni ashtu siç dëshironi dhe do të keni çliruar veten nga gamofobia.