HomeShëndeti

Këshilla nga dermatologët për të zvogëluar celulitin

Ju mund të kaloni gjithë jetën tuaj duke luftuar kundër celulitit pa marrë asnjë rezultat. Mund të jetë për shkak të gjenetikës që do të thotë se asnjë dietë ose ushtrim nuk mund të ndihmojë. Sidoqoftë, ekzistojnë disa mënyra për të minimizuar celulitin dhe për t’i bërë vithet tuaja të duken më të hijshme.

Ne ishim kuriozë për atë që thanë dermatologët dhe studimet në lidhje me procedurën më të njohur anti-celulitit dhe do të donim të ndanim me ju atë që mësuam.

1. Masazh i thellë

Është një masazh që përdor një pajisje të veçantë vakumi dhe rrotulla. Dermatologët thonë se mund të ndihmojë në qarkullimin dhe të përmirësojë pamjen e lëkurës. Problemi i vetëm është që efektet nuk zgjasin.

Për të mbajtur rezultate të mira, duhet të keni seanca të rregullta masazhi të thellë, si një herë në javë, për shembull. Por e meta e vërtetë për këtë procedurë është çmimi i saj. Ndoshta do të duhet të mbledhësh shumë para për të bërë seanca si këto çdo javë.

2. Kremrat

Nuk ka asnjë provë shkencore që kremrat kundër celulitit janë efektive. Të pasmet tuaja do të duken më mirë por nuk duhet të mbështeteni tek ato për një rezultat të madh. E vetmja gjë për të cilën dermatologët janë të sigurt është se ato nuk japin efekte afatgjata. Terapia duhet të vazhdohet.

Në rast se vendosni të provoni kremërat, mjekët sugjerojnë të blini një larmi të lirë dhe t’i jepni 8 javë kohë për të punuar.

3. Larja e trupit

Dermatologët thonë se larja e thatë e flokëve mund të jetë efektive, por përsëri, nuk duhet të keni besim se do të shihni rezultate të mëdha. Për më tepër, duhet ta bëni këtë procedurë për një periudhë të gjatë kohore. Por lajmi i mirë është, ju mund ta bëni vetë në shtëpi.

Larja e thatë duhet të anashkalohet sa herë që ka një infeksion aktiv të lëkurës, përndryshe, rrezikoni të përhapni mikrobet përreth. Nënshtroni këtë procedurë jo më shumë se dy herë në javë. Nëse lëkura juaj është shumë e irrituar, bëni një seancë pastrimi të thatë më rrallë, ose lëreni krejtësisht. 

Si të bëni një larje të thatë:

  1. Lani lëkurën tuaj duke përdorur lëvizje në drejtim të akrepave të orës. Ju mund të shihni se si ta bëni atë në foton më sipër.
  2. Përdorni presion të lehtë atje ku lëkura juaj është e hollë dhe pastrojeni më fort mbi lëkurën më të trashë.
  3. Pas larjes së thatë, bëni një dush të freskët për të ndihmuar në heqjen e lëkurës së thatë. Pastaj vendosni pak vaj për ta zbutur.
4. Pajisjet e bazuara në radiofrekuencën

Hulumtimet kanë treguar se pajisjet e radiofrekuencës janë efektive në zvogëlimin e celulitit. Në një studim, 16 persona u testuan. Ata iu nënshtruan këtij trajtimi dy herë në javë gjatë 6 javëve dhe kishte një rënie prej 71.87% të perimetrit të kofshës dhe 25% përmirësim të celulitit.

Duke përdorur energjinë RF për të ngrohur dhjamin, lëkura juaj shtrëngohet dhe qarkullimi i gjakut rritet, gjë që me kohë, ndihmon në zvogëlimin e shfaqjes së celulitit.

5. Trajtimi profesional

Dermatologët thonë se disa procedura të veçanta të kryera nga ekspertët mund të jenë shumë efektive në uljen e celulitit. Një nga më të dobishmet prej tyre njihet si “nën-sekcion”. Ky manipulim prish bandat e vështira që shkaktojnë celulitin. Por sigurohuni që të këshilloheni me mjekun tuaj përpara se t’i nënshtroheni këtij trajtimi.

U studiuan 232 pacientë dhe 99% e tyre ishin të kënaqur me efektin. Rezultatet mund të zgjasin deri në 2 vjet. Praktikuesit kanë vërejtur përmirësim edhe pas një seance.


TË NGJASHME