HomeLifestyle

Këshillat e Charles Bukowskit për një jetë të hatashme

Charles Bukowski , autori i njohur amerikan, poeti, shkrimtari i historive të shkurtra dhe novelisti që ka ndarë me botën pikëpamje dhe mendime me botën për çdo temë të mundshme, duke filluar nga arti e deri te vdekja.

Ai ka qenë një shkrimtar i njohur, i cili shpeshherë i ka përshkruar përvojat e njerëzve të shtypur të jetës urbane amerikane.

Disa prej thënieve të tija kanë shumë kuptim dhe mund t’ju ndihmojnë për jetën.

1: Mos u ngopni me pak
“Unë doja ose tërë botën ose asgjë fare”.

2: Dashurojeni vetveten
Asnjëherë nuk e kam takuar një mashkull që do të kisha dashur të bëhesha si ai. Edhe nëse kjo gjë është iluzion, është një iluzion me fat”.

3: Nxirrni maksimumin nga jeta
“Nuk është e tmerrshme vdekja por jetët e njerëzve që jetojnë ose nuk jetojnë deri në vdekjen e tyre”.
“Disa njerëz asnjëherë nuk çmenden. Çfarë jetë të kota duhet t’i jetojnë…”

4: Mos u frikësoni nga dhimbja, pa të ju nuk mund ta përjetoni lumturinë
“Duhet të vdisni disa herë para se të mund të jetoni vërtetë”.

5: Bëhuni unikë dhe shpreheni atë në çfarëdo që bëni
Është më mirë ta bëni një gjë të mërzitshme me stil sesa një gjë të rrezikshme pa të”.

6: Jeni më të fortë se ç’mendoni
Ndonjëherë zgjoheni nga shtrati në mëngjes dhe mendoni, nuk do t’ia dalë, por ju qeshni brenda… duke i kujtuar të gjitha rastet kur jeni ndjerë njësoj”.

7: Keni vetëbesim
“Problemi me botën është se inteligjentët janë të mbushur me dyshime”


TË NGJASHME