HomeLajme

Këshilli i Europës anulon misionin vëzhgues në Shqipëri, ja shkaku

Këshilli i Evropës ka anuluar delegacionin për vëzhgimin e zgjedhjeve të 30 qershorit. KE bën me dije se ky vendim vjen për shkak të rreziqeve të mundshme të sigurisë në zona të caktuara.

Njoftimi i Plotë në faqen e Këshillit të Europës:

Në vijim të emailit të mëposhtëm, me të cilin ju ftojmë në një takim me një delegacion të Kongresit të Autoriteteve Rajonale e Lokale të Këshillit të Evropës, po ju informojmë se udhëheqja e Kongresit (Presidenti në konsultim me dy Presidentët e Dhomave, në përputhje me rregullat e Kongresit) ka vendosur të mos dërgojë në Shqipëri një Delegacion Vëzhgues Zgjedhjesh nga Kongresi për shkak të pasigurisë së vazhdueshme në lidhje me organizimin e zgjedhjeve lokale në Shqipëri më 30 qershor dhe për për shkak të rreziqeve të mundshme për sigurinë në disa zona të caktuara.

Ju kërkojmë ndjesë për çdo problem që mund t’ju shkaktojë anulimi në çastet e fundit dhe ju falënderojmë për gatishmërinë për të korresponduar me Kongresin


TË NGJASHME