HomeLajme

Kështu dukeshin fytyrat e njerëzve 100 vjet më parë (FOTO)

Fytyrat e njerëzve në fotografitë e vjetra të fundit të shekujve 19 fillim shekujve 20 janë shumë të ndryshme nga ato moderne. Një nga arsyet për këtë është gjatësia e ekspozimit të kamerës. 

Më shumë se 100 vjet më parë, filmi fotografik nuk kishte ndjeshmëri të lartë të dritës, dhe shpejtësia e diafragmës zgjati nga disa sekonda në disa minuta. Përveç kësaj, njerëzit rrallë fotografoheshin, kështu që çdo fotosesion ishte një ngjarje e paharrueshme për ta që ata e morën shumë seriozisht. Dhe ky fakt ndikoi edhe në shprehjen e fytyrave të tyre.

Pamja e një personi ndikohet shumë nga realiteti në të cilin jetojnë. Dhe ndoshta do të pranoni që bota jonë ka ndryshuar shumë në 100 vjet. Thjesht shikoni fotografitë e njerëzve nga shekulli i kaluar dhe madje edhe shekulli më parë. Dhe si një bonus, ne shtuam disa prova që njerëzit gjithmonë kanë dashur të pozojnë me kafshët e tyre shtëpiake.

Rumunët
Ainu (populli indigjen i Japonisë)
Hawaiians
Njerëzit Nivkh
Ciganë

Në të majtë është një cigan spanjoll, në të djathtë është një cigan Tscherkessen.

Britanikët
Finlandezët
Amerikanët
Pomors
Etiopasit
Koreane
Suedezët
Katalanasit
Irlandez
Filipinasit
Berberët
Çerkezët
Francezët
Japonezët
Bonus: Dhe mbi 100 vjet më parë, njerëzit pëlqenin të bënin fotografi me kafshët e tyre shtëpiake.

TË NGJASHME