HomeTeknologji

Këta telefona do të ndalojnë sot së funksionuari përgjithmonë në mbarë botën

Telefonat e vjetër Blackberry do të ndalojnë zyrtarisht punën në mbarë botën nga sot (4 janar 2022).

Nuk është e pazakontë që njerëzit të gjejnë pajisjet e tyre të dikurshme ndërsa pastrojnë dollapin ose papafingo dhe është kaq joshëse të presësh një kartë SIM dhe ta bësh atë telefonin tuaj të ri. Ndërsa kjo mund të funksionojë për telefonat e të gjitha llojeve të ndryshme (nëse mund të gjeni një karikues), nuk do të mund ta bëni një gjë të tillë më këtë me pajisjet klasike Blackberry.

Dy vjet më parë, ata konfirmuan se deri më 4 janar 2022 nuk do të mbështesin më Blackberry 10, 7.1 OS dhe modelet e mëparshme. Kjo do të thotë se do t’ju duhet të merrni një telefon të ri nëse jeni ende duke përdorur Blackberry-n tuaj klasik, sepse funksionet e tij të komunikimit nuk do të funksionojnë më.

Përdoruesit do të jenë ende në gjendje të bëjnë disa veprime minimale në pajisjen e tyre të vjetër, por ajo do të bëhet krejt e padobishme këtë 2022. Blackberry u la shpejt në hije nga Apple dhe smartfonë të tjerë Android.

Kompania njoftoi në 2016 se ata do të largoheshin nga prodhimi i smartfonëve. Në vend të kësaj ata u pozicionuan si një projektues dhe prodhues softuerësh dhe vendosën të përqendroheshin drejt krijimit të mjeteve të sigurisë.

CEO John Chen tha në atë kohë: “Kompania planifikon t’i japë fund të gjithë zhvillimit të brendshëm të harduerit dhe do t’ua transferojë atë funksion partnerëve.”/ Burimi: Lad Bible | Përgatiti: GOTA NEWS ALBANIA


TË NGJASHME