HomeUdhëtime

Këto janë ndërtesat më të pazakonta që ekzistojnë në botë (FOTO)

Ndërsa koha kalon, projektuesit dhe arkitektët po bëhen gjithnjë e më krijues dhe të guximshëm me eksperimentet e tyre. Gurët e arkitekturës moderne mund të na japin më shumë sesa shtëpi të bukura funksionale. 

Ndërtesat në ditët e sotme mund “të bëjnë fytyra, të shkrihen, të kërcejnë dhe të luajnë muzikë” dhe lista e “talenteve” të tyre duket se nuk ka fund.

Askush nuk do të kalonte pranë këtyre ndërtesave mahnitëse pa u ndalur t’i shikonte së paku për disa minuta dhe pyesim veten nëse ato ju magjepsin edhe juve. 

Paris, Francë

Amstërdam, Holandë

Casa do Penedo, Portugali

Brighton, Mbretëria e Bashkuar

Shtëpia e Vallëzimit, Pragë, Republika Çeke

Sopot, Poloni

Rotërdam, Hollandë

Londër, Mbretëria e Bashkuar

Las Vegas, SHBA

Tel Aviv, Izrael

New York, Sh.B.A

Batumi, Gjeorgji

Birmingham, Mbretëria e Bashkuar

Kjo ndërtesë duket të jetë e rrafshët për shkak të këndit të fotos.

Në fakt, ajo ka një formë trekëndëshi.

Dresden, Gjermani

 Hotel Athenaeum në Londër, në Mbretërinë e Bashkuar, është pjesërisht i mbuluar me bimë.

Kjo shtëpi në Paris, Francë duket sikur po fundoset në tokë, por ka një sekret të vogël. A mund ta merrni me mend se çfarë është?
E gjitha ka të bëjë me këndin e fotos. Shtëpia është e vendosur në kodrën Montmartre, dhe shumë njerëz e përdorin atë për të bërë foto me këtë perspektivë të pazakontë. Ja si duket kjo shtëpi nëse e bëni një fotografi në një kënd normal.

TË NGJASHME