HomeShëndeti

Këto produkte ushqimore shkaktojnë njolla te dhëmbët

Për një buzëqeshje sa më të bukur dhëmbët bëjnë një pjesë shumë të rëndësishme. Por janë disa ushqime që mund të shkaktojnë njolla te dhëmbët.

Më poshtë do ju listojmë disa ushqime që shkaktojnë njolla te dhëmbët.

1.Kafe: Kafeja mund t’ju mbajë zgjuar në mëngjes por ka disa substanca që të ngjyrosin dhëmbët.

2.Çaj: Njollat e çajit janë më të këqija se njollat e kafesë. Të gjitha llojet e çajit, çaji i zi, jeshil ose i bardhë, i bëjnë dhëmbët me njolla.

3.Vera: Vera e bardhë ka një përmbajtje acide që ka tendencë të rrisë rrezikun e njollave të errëta te dhëmbët.

4.Pijet me gaz: Ato janë freskuese por natyra acidike e asaj pije të gazuar po gërryen smaltin tuaj dhe i bënë dhëmbët më të errët.

5.Mishi me erza: E dim që është e mrekullueshme në shije, por e keqe për dhëmbët tuaj.

6.Uthulla balsamike: Përdoret për sallata, por ka edhe një aspekt negativ. Ngjyra e saj e errët natyrore qëndron gjat në dhëmbët tuaj.

7.Manaferrat: Nga ngjyra e saj e errët manaferra i lë njolla dhëmbëve.


TË NGJASHME