HomeShëndeti

Këto ushqime ju ndihmojnë për të rritur imunitetin

Ekspertët kanë theksuar në mënyrë të përsëritur nevojën për të rritur imunitetin. Një nga mënyrat për ta arritur këtë është duke ngrënë ushqime të shëndetshme, që rritin imunitetin.

Ushqimet e pasura me vitaminë C mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni nivelin e imunitetit.

Përveç vitaminës C, këtu janë disa ushqime të tjera të cilat ju ndihmojnë të përmisoni imunitetin.

1.Portokallet!

Këto dihet se kanë një indeks të ulët glicemik, i cili shoqërohet me përfitime shëndetësore. Ato janë gjithashtu një burim i mirë i fibrave, vitaminave dhe mineraleve.

Oranges or apples: Why is one so much worse for the planet?

2.Papaj!

Si portokalli, papaja është gjithashtu një burim i mirë i fibrave, dhe ka më pak kalori. Detoksifikon trupin dhe zbut lëvizjen e zorrëve. Ai gjithashtu ndihmon në tretje dhe fryrje të stomakut.

DIET: How many calories in papaya? Secrets of calories counting

3.Specet!

Përveç se janë të pasura me vitaminë C dhe antioksidantë të tjerë, specet gjithashtu janë një burim i vitaminave E dhe A, fibrave dhe minerale si folati dhe kaliumi. . Studimet kanë treguar se përmirëson gjithashtu edhe shëndetin e syve për shkak të pranisë së antioksidantëve dhe parandalon aneminë, për shkak të përmbajtjes së hekurit edhe vitaminës C e cila rrit thithjen e hekurit nga zorrët.

Capsicums - Vegetables

4.Limoni!

Limonët njihen se ndihmojnë në humbjen e peshës, dhe përmirësojnë shëndetin e zemrës dhe tretjes. Acidi citrik në limon gjithashtu ndihmon në parandalimin e gurëve në veshka duke rritur vëllimin e urinës, dhe nivelet e pH në trup.

Purchase Wholesale Lemon fruit [sold per box] (113 Units Per ...

TË NGJASHME