HomeShëndeti

Këto zakone do të përmirësojnë performancën tuaj s*ksuale

Jeta s*ksuale nuk është e pavarur nga shëndeti fizik dhe mendor. Zakonet e shëndetshme dhe ndryshimet e stilit të jetesës mund të rrisin epshin, të përmirësojnë jetën tuaj s*ksuale dhe ndoshta të ndihmojnë në adresimin e çështjeve të tilla si mosfunksionimi erektil dhe mosfunksionimi s*ksual i femrave.

Eksitimi dhe funksioni s*ksual varen nga një sistem i shëndetshëm kardiovaskular dhe një shëndet i mirë i përgjithshëm, në mënyrë që si burrat ashtu edhe gratë të mund të përmirësojnë jetën e tyre s*ksuale duke mbajtur një mënyrë jetese të shëndetshme.

Forcimi i këtij sektori nuk duhet të ndahet nga shëndeti dhe mirëqenia e përgjithshme. Duke adoptuar zakone të shëndetshme, ju mund të përmirësoni të gjitha aspektet e jetës suaj, përfshirë s*ksin!

Mbajeni punën tuaj larg dhomës së gjumit

Të gjithë e kemi bërë. Jemi shtrirë në shtrat dhe shikojmë emailet ose “mbyllim” çështjet në pritje. Duket shumë e pafajshme, por nuk është! Në këtë mënyrë ju kaloni të gjitha detyrimet në hapësirën tuaj private, si rrjedhojë sqarohet kufiri që ndan punën nga jeta juaj personale.

Ndaj filloni të hiqni ngadalë gjithçka që lidhet me teknologjinë nga dhoma e gjumit dhe caktoni një zonë tjetër të shtëpisë ku do të punoni. Mos harroni: shtrati është i destinuar për relaksim dhe aktivitete të tjera! Në këtë mënyrë do të jeni më të përqendruar te partneri juaj, duke rezultuar në një lidhje më të thellë. 

Zgjidhni një mënyrë për të ushtruar

Mos e lini pas dore stërvitjen tuaj, pasi ajo kontribuon në mënyrë aktive në jetën tuaj s*ksuale. Ju jo vetëm që do të reduktoni nivelet e stresit, por do të rrisni fleksibilitetin dhe do të rrisni vetëbesimin tuaj. Duke qenë se stresi dhe mungesa e vetëbesimit janë ndër faktorët kryesorë që ndikojnë në libidon tek femrat, është e kuptueshme që duke vendosur ushtrimet në jetën tuaj, ju kënaqeni më shumë gjatë s*ksit.

Kontaktoni me partnerin tuaj

Sigurisht që nuk nënkuptojmë një “si ja dolët sot në punë?” e thjeshtë! Komunikimi thelbësor me partnerin tuaj është thelbësor. Ju jep mundësinë të mësoni vazhdimisht nga njëri-tjetri dhe të evoluoni së bashku. Komunikimi është një nga faktorët më të rëndësishëm për të mbajtur gjallë një marrëdhënie ndër vite.

Është e qartë se komunikimi i sinqertë duhet të shtrihet edhe në sferën s*ksuale. Është krejtësisht legjitime, por edhe e dëshirueshme t’i kërkoni partnerit tuaj të provojë një qëndrim të ri ose të përfshijë praktika të tjera të ndryshme, si lojëra me role. Në këtë kontekst, ju mund të përfshini lodra dhe produkte s*ksi.

Sqarimi i njëri-tjetrit gjithashtu se çfarë i pëlqen dhe çfarë nuk i pëlqen njëri-tjetrit është një tjetër praktikë shumë e dobishme. Mund të tingëllojë e sikletshme, por diskutimi i rregullt i s*ksit mund të përmirësojë përvojën tuaj.

Flini më shumë

Gjumi mund të jetë terapeutik dhe i dobishëm në shumë raste. Ankth, akne, dhimbje dhe po! S*ksi i mirë mund të përmirësohet nga gjumi cilësor. Ka shumë kërkime që të çojnë në përfundimin e mësipërm.

Si bëhet kjo? Mungesa e gjumit nënkupton lodhje, rritje të kortizolit dhe në të njëjtën kohë ulje të estrogjenit dhe testosteronit. Ky zinxhir çon në stres, i cili qartësisht nuk kontribuon aspak në përmirësimin e jetës s*ksuale.

Pyetni ekspertët

Nuk është kurrë turp të konsultoheni me një specialist. Ka shumë kuptim të kesh pyetje apo edhe vështirësi në fushën s*ksuale. Është shumë e dobishme të regjistroni historinë, pyetjet dhe mendimet, në mënyrë që të kaloni te specialisti të gjitha çështjet që ju shqetësojnë.

Burimi: www.healthgrades.com


TË NGJASHME