HomePolitikë

Kina kërkon mbledhje urgjente të OKB-së, ja për çfarë

Kina mbështeti të mërkurën kërkesën e Pakistanit bërë Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për të diskutuar vendimin e Indisë për revokimin e statusit të veçantë të Jammu dhe Kashmirit, duke kërkuar që trupi diplomatik të mblidhej pas dyerve të mbyllura të enjten ose të premten, shkruan Reuters.

Sidoqoftë, Franca iu përgjigj kërkesës duke propozuar që këshilli të diskutojë çështjen në një mënyrë më pak zyrtare javën e ardhshme, thanë diplomatët. Varet nga Polonia, president i këshillit për muajin gusht, për të ndërmjetësuar në një kohë dhe format të dakorduar midis 15 anëtarëve.

Rajoni i Himalayan ka qenë prej kohësh një pikë e rëndësishme në lidhjet midis fqinjëve të armatosur bërthamorë. Vendimi i 5 gushtit nga India bllokon të drejtën e shtetit Jammu dhe Kashmir për të hartuar ligjet e veta dhe lejon që jorezidentët të blejnë pronë atje. Linjat telefonike, interneti dhe rrjetet televizive janë bllokuar.


TË NGJASHME