HomeLajme

Kjo është arsyeja pse Venecia anulon karnavalet

Identifikimi i 88-vjeçarëve të infektuar me koronavirus në Venecia ka çuar anulimin e karnavaleve në qytet. Dy të moshuarit ndodheshin të shtruar në spital për të kryer teste të tjera mjekësore, kur u zbuluan se ish infektuar me virusin vdekjeprurës.

Kjo solli reagimin e guvernatorit të qytetit Luca Zaia, i cili tha se po ndjek me shqetësim situatën që prej mëngjesit të së dielës ndërsa është në pritje të urdhërave që do vijnë nga Roma në lidhje me masat që do merren.

Aktualisht të gjitha ngjarjet sportive, protestat publike, muzetë, qendrat tregtare, shkollat, azilet dhe çdo event kulturor, fetar si dhe festa e karnavaleve janë anuluar në Venecia dhe ky urdhër është në fuqi deri në fillim të marsit.

Se si shpërtheu koronavirusi në Lombardi, autoritetet shprehen se ende nuk kanë gjetur burimin apo pacientin zero siç i quajnë, që sollën këtë virus me vete, por në këtë situatë sipas tyre nuk ka më rëndësi se kush janë.


TË NGJASHME