HomePolitikë

Kodin Zgjedhor, PD thirrje Ruçit

gazment-bardhi

Sekretari i Përgjithshëm i PD-së, Gazment Bardhi shprehet përmes një postimi në “Facebook” i ka kërkuar kryetarit të Kuvendit që të përfshijë në seancën plenare të ardhshme ndryshimet në Kodin Zgjedhor.

Ai shtoi se zbatimi sa më parë i ndryshimeve ligjore do të mundësonte fillimin e punës nga KQZ për identifikimin biometrik.

“Miratimi pa vonesa i ndryshimeve konsensuale në Kodin Zgjedhor do të ishte hapi i parë për të dëshmuar vullnet për përmbushjen e kushteve për hapjen e negociatave. Çdo ditë që vonohet përfshirja e këtyre ndryshimeve për miratim në seancë plenare është një ditë e humbur në rrugëtimin e Shqipërisë në BE.
Zbatimi sa më parë i ndryshimeve ligjore do të mundësonte jetësimin e garancive shtesë, përfshirë fillimin nga puna sa më parë të KQZ për zbatimin e identifikimit biometrik.
Kryetari i Kuvendit të ushtrojë përgjegjësinë e tij për të mundësuar përfshirjen e ndryshimeve në Kodin Zgjedhor në seancën plenare të rradhës. Në këtë mënyrë, 3 vite nga fillimi i punës për Reformën Zgjedhore dhe 1 muaj nga Dakordësia e 5 Qershorit, Shqipëria ka shansin të tregojë se integrimi europian është vërtetë prioritet kombëtar dhe se institucionet janë të përkushtuara për të ushtruar përgjegjësitë e tyre, pa vonesa, në këtë proces jetik për të ardhmen europiane të Shqipërisë”, shkruan Bardhi.

Bardhi Fb

K.S/GotaNews


TË NGJASHME