HomeShowbiz

Kompania “Higher Ground” e Barack dhe Michelle Obamas shënon nominimin e parë për Oscar

Filmi i parë që u prodhua nga “Higher Ground Productions” – kompania e Barack dhe Michelle Obamas ka shënuar një nominim për Oscar.

Të hënën, “American Factory”, një dokumentar që mendonte për një përleshje të kulturës në një fabrikë prodhuese në Dayton, Ohio, fitoi një nominim për shfaqjen më të mirë të dokumentarit.

“Nominimet për Oscars tashmë janë shpallur dhe jam i lumtur që të shoh nominimin e “American Factory” për ‘Dokumentarin më të mirë’”, tha ish-presidenti në postimin e tij të publikuar në Instagram.

“Më pëlqen ky film për portretizimin e tij të ndershëm të mënyrës se si një ekonomi globale luan rol në jetën reale. Ajo ofron një dritare tek njerëzit ashtu siç janë në të vërtetë dhe është lloji i historisë që ne nuk e shohim shpesh aq sa duhet. Pikërisht ajo që Michelle dhe shpresoj të arrijmë përmes Higher Ground”, ka thënë mes të tjerash Barack Obama.

Filmi është në bashkëpunim me Netflix i realizuar nga Julia Reichert dhe Steven Bognar.

Në anën tjetër, Michelle Obama po ashtu ndau emocionet e saj pas nominimit duke thënë, “Ajo që Julia dhe Steve kapin në film është nganjëherë e dhimbshme, nganjëherë ngazëllyese, por gjithmonë e zhytur në mendime dhe gjithmonë e vërtetë – saktësisht lloji i tregimit që Barack dhe unë deshëm të realizojmë me produksionin “Higher Ground”.

Filmi do të garojë në kategorinë e tij kundër “The Cave”, “Edge of Democracy”, “For Sama” dhe “Honeyland”.


TË NGJASHME